Savner Carews prompehumor

ASKER (Dagbladet): Etter en dag på landslagssamling savner John Arne Riise (21) allerede de tvilsomme vitsene til John Carew (23). Sjøl får han sin dose på tekstmeldinger. - John sender meg syke meldinger. De inneholder alltid noe om fis, rumpe, bæsj og sånne ting, sier Riise.

Søndag scoret John Arne Riise målet som sikret Liverpool 1- 0 seier over Aston Villa i ligaåpningen. I går var han landslagstroppens mest populære mann på den første treninga før kampen mot Nederland i morgen. Det meste var perfekt. Bare en ting manglet.

- Synd ikke John Carew er med. Vi trenger ham i gruppa, og jeg savner ham her - både fordi han er en god spiller, og fordi han er en humørspreder som alltid smiler, sier Riise til Dagbladet.

Men Nils Johan Semb lar det sportslige veie tyngst. Ved uttaket begrunnet han vrakingen av Valencia-spissen slik:

- John Carew har vært litt som IT-aksjene på Oslo Børs.

For Riise er det viktig at de yngste i landslagsmiljøet føler seg komfortable også utenfor banen. Han tror Carew kommer tilbake, og holder i mellomtida kontakten på SMS.

- Han skriver sånt som «faen som du scorer, di rumpe». Det kommer vel en melding i ettermiddag. Han skriver vel noe angående feiringa mi eller noe sånt. Det ville være likt ham.

- Og hva svarer du på slikt?

- Jeg svarer alltid det samme tilbake - bare enda verre.

I går markerte Riise seg mest under oppvarminga. Da løp han som vanlig i front.

- Jeg løper alltid først under oppvarmingene. Det har alltid vært sånn. Jeg føler meg rar om jeg løper bak i feltet.

Etterpå tilbrakte han resten av treninga sittende på gresset for å restituere seg etter kampen søndag. Der satt også Ole Gunnar Solskjær, som tok det med ro som følge av en smell i låret han fikk da han ble matchvinner lørdag. De to klubbheltene snakket lenge sammen.

- Vi snakket om kampene og medspillere, sier Riise

Forhandler i høst

Trolig snakket de også litt forretninger. I september 2000 startet Solskjær selskapet Solution AS. Selskapet tar seg av utenomsportslige aktiviteter som blant annet økonomi og presse for Solskjær. Eirik Bakke ble partner i firmaet før jul i fjor. Riise er nå i ferd med å knytte seg til et selskap, som skal ta seg av de samme oppgavene for ham.

- Men det blir ikke med Solskjærs selskap. Jeg snakker med et selskap jeg ikke kan nevne navn på foreløpig. Det er viktig å ha kontroll, sier Riise.

Han får hjelp av agent Einar Baardsen i prosessen.

- Forretningsmessige årsaker gjør det altfor tidlig å si noe om dette nå, sier Baardsen.

Rare tilbud

Riise har merket at pågangen blir større og større. Til nå har agent Baardsen og mamma Berit Riise tatt seg av henvendelsene.

- Jeg får tilbud hele tida. 40- 50 i uka. Det er lite tigging, men spørsmål om både det ene og det andre. Mye rart, også mye tull. Blir bedt i bryllup og konfirmasjoner. Det rareste var fra en student som først ville ha meg til å betale studiene hans i USA.

Riise sa nei.

- Da inviterte han meg til å komme over for å være med når han fikk utdelt eksamenspapira. Jeg setter meg bare ned og flirer av sånt, sier Riise.

Men han sier ikke nei til alt.

- Jeg tar det fra sak til sak. Stilte blant annet opp for kreftsaken sammen med Vegard Heggem, sier Riise.

Han tror det er en myte at proffspillere flest er sjølsentrerte egoister.

- Jeg tror de fleste spillerne har samme forholdet til sånne ting. Det er viktig og stille opp og hjelpe folk i nød.

I STORFORM: I John Carews fravær var det John Arne Riise som måtte underholde Ole Gunnar Solskjær og de andre gutta på landslagstreningen i Asker i går. I morgen er det tid for alvor og Nederland på Ullevaal.