Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Savner Dæhlie

Frode Estil kunne ønske Norge hadde en stabil langrennsener.

Norge er suverene i langrennssprint, men på de lengre distansene har langrennsherrene slitt i sesongstarten. I årets tre første renn har beste nordmann kommet på fjerde-, åttende- og niendeplass. Tre forskjellige løpere har tatt plasseringene, og Odd-Bjørn Hjelmeset er den eneste med to plasseringer blant de ti beste.

-  Vi mangler en stabil ener, og det savner vi, sier Frode Estil til Dagbladet.

Han gikk sammen med Bjørn Dæhlie i flere år, og husker hvor godt det var å ha skikongen på laget.

-  Bjørn var ekstremt god, og vi ble kanskje litt bortskjemte. Når du har én løper som alltid gjør det bra, er det gunstig for hele laget. Stemningen i media blir bedre, idretten får større fokus og vi andre ser at det faktisk gjøres noe riktig, sjøl om ikke vi alltid får gode resultater.

-  Har slitt -  Sjøl om langrenn er en individuell idrett, er lagfølelsen sterk. Det er viktig å kunne glede seg over treningskameratenes prestasjoner, og gode resultater bedrer stemninga i laget.

Når Estil og de andre langrennsgutta er ute på tur, får de ikke med seg så mye av det som skrives hjemme i Norge. Men de registrer hva folk synes - og tar det på alvor.

-  Etter den starten vi har hatt på sesongen, må vi tåle at stemninga ikke er helt på topp hjemme i Norge. Tyskerne har åpnet veldig bra, mens vi har slitt så langt. Jeg tror likevel vi vil komme tilbake. Avstanden opp til Tyskland vil jevne seg ut.

Bedre enn niende Estil håper sjøl å være en av de som skal tette luka. Etter 11. plassen på 15 kilometer klassisk i Gällivare 20. november, måtte han hjem og pleie en forkjølet kropp. Dermed fikk han ikke med seg de to løpene i Kuusamo uka etter, og heller ikke sprintrennene i Bern i helga.

Lørdag er det dobbel jaktstart i Val di Fiemme, og tid for å reise den berømte kjerringa både for Estil og resten av det norske laget.

-  Nå har jeg vært helt frisk i ei uke, og håper det går bra i Italia. Vi kommer rett fra et høydeopphold i Østerrike, og har trent rolig, forteller Estil, som ikke vil legge lista altfor høyt foran dagens renn.

-  I fjor var en niendeplass (Estil i Ramsau, journ.anm.) det beste norske resultatet på en jaktstart. Vi må prøve å forbedre det.

FRISK: Frode Estil har vært frisk i ei uke, og er spent på formen foran dagens dobbel-jaktstart i Val di Fiemme. Han savner en Bjørn Dæhlie-type som alltid leverer resulater.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media