Savner en kopi av seg selv

ÅRÅSEN (Dagbladet): Hallvar Thoresen stortrives som spillerutvikler i sesongens overraskelse, Lillestrøm. Men han innrømmer at han gjerne hadde sett noen kopier av seg selv blant dagens Tippeligaspillere. - Runar Berg er kanskje den som likner mest, sier Hallvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en umulig kåring, men:

Hallvar Thoresen er antakelig tidenes beste norske fotballspiller.

Men det er slett ikke sikkert han hadde kommet med på et landslag under Drillo eller Semb. Hallvar var den komplette fotballspilleren _ god i alt.

Men: Han manglet spisskompetansen.

- Min styrke var at jeg hadde stor aggressivitet defensivt, samtidig som jeg hadde overskudd og presisjon offensivt, sier Hallvar.

Ferdigheter

Han ser helt klart behovet for spisskompetanse i et lag. Samtidig ser han faren for at spisskompetansen dyrkes så mye her hjemme at det hemmer utviklingen av andre ferdigheter.

- I Norge ligger vi helt klart bak i leksa når det gjelder individuelle ferdigheter, fastslår Hallvar.

- Det fokuseres mer på gode løp enn på svake pasninger. Og vi verdsetter en god takling høyere enn en god dribling, sier han.

- Man kan ikke bli så mye bedre i lufta enn Jostein Flo. Og man kan ikke slå så mye lengre med venstrebeinet enn Stig Inge Bjørnebye. Men hva skjer når en back hopper like høyt som Flo, og Bjørnebye tvinges til å slå med høyre? Spør Hallvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer