Savner en kopi av seg selv

ÅRÅSEN (Dagbladet): Hallvar Thoresen stortrives som spillerutvikler i sesongens overraskelse, Lillestrøm. Men han innrømmer at han gjerne hadde sett noen kopier av seg selv blant dagens Tippeligaspillere. - Runar Berg er kanskje den som likner mest, sier Hallvar.

Det er en umulig kåring, men:

Hallvar Thoresen er antakelig tidenes beste norske fotballspiller.

Men det er slett ikke sikkert han hadde kommet med på et landslag under Drillo eller Semb. Hallvar var den komplette fotballspilleren _ god i alt.

Men: Han manglet spisskompetansen.

- Min styrke var at jeg hadde stor aggressivitet defensivt, samtidig som jeg hadde overskudd og presisjon offensivt, sier Hallvar.

Ferdigheter

Han ser helt klart behovet for spisskompetanse i et lag. Samtidig ser han faren for at spisskompetansen dyrkes så mye her hjemme at det hemmer utviklingen av andre ferdigheter.

- I Norge ligger vi helt klart bak i leksa når det gjelder individuelle ferdigheter, fastslår Hallvar.

- Det fokuseres mer på gode løp enn på svake pasninger. Og vi verdsetter en god takling høyere enn en god dribling, sier han.

- Man kan ikke bli så mye bedre i lufta enn Jostein Flo. Og man kan ikke slå så mye lengre med venstrebeinet enn Stig Inge Bjørnebye. Men hva skjer når en back hopper like høyt som Flo, og Bjørnebye tvinges til å slå med høyre? Spør Hallvar.

Han ser ikke så mange kopier av seg selv i den norske Tippeligaen. De såkalte allroundspillerne. Rosenborgs Runar Berg kommer nærmest. En eminent midtbanespiller, men ikke god nok for verken tidligere eller nåværende landslagssjef.

Yr glede

- Jeg var nok en del tøffere enn Runar Berg defensivt. Til gjengjeld har han høyere kvalitet på pasningene enn jeg hadde, sier Hallvar.

Han stortrives blant talentene i Lillestrøm _ og viser en annen side av seg på trenerbenken enn han gjorde før han fikk sparken i Brann for tre år siden. Den gangen ble det gjort et stort poeng av at Thoresen satt på benken i dress.

I dag kan du oppleve ham sprette ut på banen i treningsdress og yr glede, og bli tauet tilbake til benken av både linjedommere og medspillere.

- Dressen var en vane fra tida i Holland. Der er kampdagen mer spesiell enn her hjemme, sier Hallvar om den saken.

Han lærte mye av tida i Brann.

- Jeg ville vært bedre rustet til en slik jobb i dag, sier han.

- Samtidig vet jeg at Brann hadde kommet på rett kjøl hvis jeg hadde fått aksept for de holdningsmessige innspillene jeg hadde. Men jeg ble stående ganske alene, og fikk en del sterke personligheter mot meg, sier Hallvar.

I Lillestrøm er han en av gutta. Og sterkt medvirkende til Lillestrøms positive sesong.

- Her har jeg planer om å være i to sesonger til - som spillerutvikler, sier Hallvar.

<B>SPILLEGLEDE:</B> Hallvard Thoresen har funnet sin rette hylle som spillerutvikler i Lillestrøm.