Savner familie og venner

Hjemlengselen ble for stor for Heidi Tjugum Mørk (29). Etter denne sesongen forlater Oslo-jenta danske Viborg til fordel for Nordstrand.

NORDSTRAND (Dagbladet): I går så hun sine nye lagvenninner i Nordstrand bli banket sønder og sammen av Larviks stjernegalleri i toppoppgjøret i jentenes eliteserie. Og som resultatet tilsier, kan en keeper i verdensklasse absolutt trenges for Oslo-klubben som har som mål å utfordre nettopp Larvik.

- Det var rart å sitte og se på at de ble så pass banka, sier Tjugum Mørk til Dagbladet etter kampen.

Men hun vil ikke legge skylden for latterliggjøringen på Nordstrand-keeperne Jeanette Nilsen, Jeanette Engebretsen og Vibeke Nordli. Alle tre fikk spille i løpet av kampen, men ingen imponerte mellom stengene.

Bra keepere

- Feilprosenten var stor, og da er Larvik vanskelige å stoppe. Nordstrand har i dag tre bra keepere, men de fikk en vanskelig jobb mot svært gode Larvik-skyttere, sier Viborg-keeperen, som har underskrevet en toårsavtale for Nordstrand gjeldende fra 1. juli neste år.

Planen var at hun og ektemannen Sjur Mørk skulle bli i Danmark i tre år. Nå har det blitt seks, og det er på tide å reise hjemover.

- Jeg kommer selvfølgelig til å savne Viborg, og det blir trist å dra derfra. Men jeg savner familien og vennene mine. Vi har familie i både Oslo og Drammen, og ser fram til å tilbringe mer tid sammen med dem, sier Heidi.

OL-gull

Hun savner også et OL-gull. Fra før har hun sølv, bronse og 4. plass fra de tre siste OL-mesterskapene. Nå satser hun fram mot OL i Aten og forhåpentligvis norsk gullmedalje.

- Målet er i alle fall å spille håndball fram til da. Så får vi se om helsa holder. Det hadde vært deilig med et OL-gull.

Hun har fått tilbud fra flere norske og utenlandske klubber, blant dem Viborg. Hvilke andre det dreier seg om, vil ikke Tjugum Mørk avsløre.

- Men jeg valgte Nordstrand fordi jeg likte deres profesjonelle profil og satsning. Det har jeg lyst å være med på. Jeg kjenner allerede flere av jentene som spiller her, og gleder meg til å komme i gang, sier hun.

Men før det skal hun spille mot sine framtidige lagvenninner i Champions League etter nyttår.

- Stakkars Nordstrand, ler hun.

- Jeg er jo fremdeles Viborg-spiller og vi satser på å slå Nordstrand. Jeg gleder meg veldig til det oppgjøret, legger hun til.

Ikke slakt

Nordstrand-trener Ivica Rimanic var, til tross for stortapet mot Larvik, en glad mann i går.

- Vi har sikret oss en av de beste keeperne i Europa. Heidi er alltid best når det gjelder og vil bli en betydelig forsterkning og inspirator for oss. Våre andre keepere slo ikke akkurat til i dag, men jeg har stor tro på at Heidi kan gjøre dem bedre, sier Rimanic.

Den fargerike Nordstrand-treneren ønsker også å forsterke troppen med et par klassespillere før neste sesong for å klare å hamle opp med for tida uovervinnelige Larvik. Gårsdagens kamp var lagets 37. seriekamp uten tap. Forrige nederlag kom faktisk mot Nordstrand for halvannet år siden.

- Vi var ikke gode nok i dag, men dere må ikke slakte oss for det. Vi spilte mot Europas beste klubblag, sier Rimanic.

PÅ TUR MED MANNEN: Viborg-spiller Heidi Tjugum Mørk var på besøk i Nordstrandshallen i går for se toppmatchen Nordstrand- Larvik. Sammen med ektemannen Sjur Mørk (t.v.) fikk hun se sin nye klubb få juling.