Savner flere enere

Brede Hangeland (23) stiller krav til Viking-ledelsen foran neste sesong.

STAVANGER (Dagbladet): Fem-seks speidere så proffaktuelle Hangeland og Viking spille 2-2 mot Slavia Praha i går.

Viking-kapteinens kontrakt går ut høsten 2006, men landslagstopperen har ikke lagt skjul på at han har høyere ambisjoner.

Men dersom Hangeland ikke blir solgt i neste overgangsvindu, som åpner i januar, stiller han krav til klubben dersom han skal skrive under på en ny kontrakt.

- Det kommer an på hvilke ambisjoner klubben har og hvilke spillerkjøp de gjør. Ambisjonen må i alle fall være å gjøre det bedre enn de to siste åra (9. og 5. plass). I tillegg må vi erstatte de som gir seg. Frode Hansen og Egil Østenstad har vært bærebjelker i laget, sier Brede Hangeland til Dagbladet.

Ikke dramatisk

For Hangeland mener årets Viking-stall ikke har vært optimal.

- Vi har hatt en utrolig bred stall. Men vi kunne hatt flere enere på laget. Og jeg forventer at de som kommer inn nå vil styrke laget, sier midtstopperen.

Utenom Hansen og Østenstad forsvinner sannsynligvis også Peter Kopteff. Finnen har ennå ikke sagt ja til tilbudet om ny kontrakt.

STILLER KRAV: Vikings Brede Hangeland. Foto: TOR YTTRI/SCANPIX
STILLER KRAV: Vikings Brede Hangeland. Foto: TOR YTTRI/SCANPIX Vis mer

- Dette er ikke dramatisk. Men det er en utfordring å finne forsterkninger, sier administrerende direktør Erik Forgaard til Dagbladet.

Viking har ikke fått et eneste bud på Hangeland. Tidligere har det vært rapportert at Werder Bremen, Leeds, Everton og Schalke 04 har Hangeland på lista. Etter det Dagbladet erfarer har også greske Olympiakos landslagsstopperen i kikkerten.

- Den eneste klubben som har henvendt seg til oss er FC Moskva, sier Forgaard.

- Surt

Viking var i går fattige sju minutter fra en tilnærmet sikker plass i UEFA-cupens 16-delsfinale. Toni Nhleko og Allan Gaarde scoret for hjemmelaget. Egil Østenstad hadde også en kjempesjanse til å øke til 3-1 etter 73 minutter. Men veteranen bommet i sin siste kamp på Viking Stadion. De mørkeblå syntes å ha full kontroll på kampen da tsjekkerne kontret inn sin seine utlikning.

- Dette er så typisk lag fra Øst-Europa. Når du tror du har kontroll, så slår de tilbake, sier Allan Gaarde.

Resultatet betyr at laget trolig må vinne borte mot CSKA Sofia neste onsdag.

- Vår store sjanse til å komme oss videre var i dag. Vi har gitt oss selv en mye tøffere oppgave, mener Viking-trener Roy Hodgson.