Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Savner flere spillere som Kopteff i norsk fotball

Her ser du mannen som skapte underholdning på Nadderud i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Stabæk - Viking 0- 2 Mål: 0- 1 Thomas Pereira (20), 0- 2 Jørgen Tengesdal (87). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger: 6 poeng. Gule kort: Samir Fazlagic, Tommy Stenersen, Stabæk, André Danielsen, Viking. Tilskuere: 3309.

Med kunstnerisk og underholdende fotballspill, sto han i føringen da Viking avanserte til bronseplass.

- Jeg savner flere spillere som Kopteff i norsk fotball, sier Stabæk-trener Gaute Larsen. Han får ikke fullrost Viking-spilleren nok etter gårsdagens Viking-seier på Nadderud.

- Han tør å prøve ut nye ting. Vår Chippen (Christian Wilhelmson, tidligere Stabæk-spiller) og Kopteff er blant dem som har tilført norsk fotball mest. De spiller slik fotball både media og publikum vil se, sier Larsen.

Selvsagt var også Viking-trener Kjell Inge Olsen fornøyd med sin finske spiller i går.

- Han spilte i en ny rolle i dag, men det klarte han godt, sier han.

Kopteff briljerte i hele første omgang med underholdende og kunstnerisk fotball. Med et solo-spill på venstresiden, og deretter et skudd rett utenfor mål, kunne han fort ha ført Viking opp til 0- 2-ledelse. I andre omgang ble han trukket lengre tilbake og ble noe mer usynlig, til han igjen viste seg frem med å servere lissepastning til Jørgen Tengesdal. Da var 0-2 et faktum, og Stabæk slått.

Badstuvarme

Og mens de fleste av spillerne syntes temperaturen ble i høyeste laget, hadde ikke finnen nevneverdige plager med den.

- Jeg spiller vanligvis på venstre side. Men synes det var gøy å spille spiss i dag. Da ble jeg mer involvert i kampen. Er fornøyd med min egen innsats. Det var varmt, men jeg plagdes ikke av det. Vi spilte smart og god fotball. En lett kamp å vinne, sa en fornøyd Kopteff til Dagbladet etter kampen.

Med seieren i går gikk Viking opp på 3. plass på tabellen, og har dermed igjen meldt seg på i medaljekampen.

Spiss-mangler

På Stabæk matet nok en gang en god Martin Andresen sine spisser med baller, men de klarte ikke å bryte igjennom Vikings forsvarsmur, der Brede Hangeland dirigerte sine forsvarskolleger. Stabæk manglet som kjent en del av sine spillere i gårsdagens kamp. Tryggvi Gudmundsson har brekt beinet, Thomas Finstad var ute på grunn av karantene, og Branimir Poljac og Henning Hauger var på landskamp for G19.

- Det er en del av gamet at spillere er ute på grunn av karantene og annet. Vi skulle ut og ta den utfordringen. Du får meg ikke til å si at jeg savner de spillerne som ikke var her i dag. Nå var det dette som var utgangspunktet, og da måtte vi gjøre det beste ut av situasjonen. Vi hadde mange bra spillere som kunne steppe inn for dem, sier Gaute Larsen.

Men også Viking mistet en spiss etter bare fem minutter av kampen. Erik Nevland fikk et støt i kneet i duell med Stabæk-keeper Jon Knudsen, og måtte byttes ut.

Debutanter

Stabæk hadde to tippeligadebutanter i går. Mads Clausen spilte fra start, men ble byttet ut med en annen debutant: Eirik Markegård. Og Stabæk-trener Gaute Larsen var fornøyd med sine to debutanter i gårsdagens kamp.

- Ofte er debutanter sjenerte og tør lite. Men jeg synes Mads Clausen klarte seg veldig bra. Denne kampen må han ta med seg videre, skryter Larsen.

BALLKUNSTNER: - Kopteff spiller slik fotball både publikum og media vil ha, sa Gaute Larsen etter gårsdagens kamp.