Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Savner krigen mellom Keane og Vieira

Men Ferguson er i hvert fall glad han har Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte klokka 17: Manchester United - Arsenal

(Dagbladet.no:) I ettermiddag barker de sammen igjen, gigantene Manchester United og Arsenal. De to klubbene som knivet om seriegullet, før Chelsea kapret tronen for to år siden.

Duellene mellom de to klubbene er ikke som før. Ikke bare på grunn av Chelsea, men fordi lagene har andre spillertyper nå enn på slutten av 90-tallet og i starten av det nye årtusenet.

Sir Alex Ferguson er den første til å innrømme det. Ikke minst savner han midtbanekrigen mellom Roy Keane og Patrick Vieira.

- Det var en fantastisk duell mellom to giganter, sier Fergie til Manchester Evening News.

- Ikke til å unngå

Nå er Keane manager i Sunderland, mens Vieira har forflyttet seg fra Juventus til Inter i Serie A.

I mange år smalt de imidlertid sammen på Highbury og Old Trafford. Det gikk etter hvert så hardt for seg når klubbene møttes at fotballforbundet ba spillerne og støtteapparatet om å roe seg ned.

TØFFE TAK: Patrick Vieira og Roy Keane smeller sammen under FA-cupsemifinalen i 2004. United vant 1-0. Foto: AP
TØFFE TAK: Patrick Vieira og Roy Keane smeller sammen under FA-cupsemifinalen i 2004. United vant 1-0. Foto: AP Vis mer

- Det var en tøff konkurranse i flere år. Jeg likte det og jeg tror også spillerne satte pris på duellene. Kampene mot Arsenal har historisk sett alltid vært hissige. Når to klubber som har kjempet om trofeer mot hverandre så lenge, er det ikke til å unngå, sier Ferguson.

Arsenal har bare plukket to poeng på de tre første seriekampene, og må snart begynne å vinne kamper - for at det ikke skal bli altfor langt opp til tetlagene. Med tap vil det være 13 poeng opp til United, men Arsene Wenger ser litt annerledes på det.

- Hvis vi vinner, vil det være sju poeng opp til dem. Og hvis vi vinner hengekampen vår, er det fire poeng opp. Sånn ser jeg på situasjonen, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

I ettermiddag møtes også Liverpool og Chelsea. Det er en skikkelig supersøndag i Premier League.

Generasjonsskife

Selv om Arsenal har slitt med å hente hjem poengene så langt denne sesongen, undervurderer ikke Sir Alex mannskapet som gjester Old Trafford i dag.

- Jeg vet ikke hvorfor de ikke har vært i toppform, men jeg vet at vi må yte maks for å slå dem, sier skotten.

Før han snakker litt om generasjonsskiftet i Nord-London, som han også har gjennomført i Manchester.

image: Savner krigen mellom Keane og Vieira

- De er i en overgangsperiode siden de har mistet spillere som Patrick Vieira, Dennis Bergkamp, Robert Pires og Ashley Cole. Vi har vært i den samme situasjonen, og det handler om å være tålmodig - for plutselig har unggutta tatt steget opp til det neste nivået i deres utvikling.

Arsene Wenger virker heller ikke veldig bekymret.

- Det er for tidlig å si no etter så få kamper. Først etter 8-10 kamper kan man si noe om hvor godt et lag er, sier Arsenal-manageren.

Hyller Solskjær - igjen

Luis Saha puttet to mot Celtic i Champions League i midtuka, og han starter derfor trolig på topp sammen med Wayne Rooney. Dermed må nok Ole Gunnar Solskjær finne seg i å se starten av kampen fra benken også denne gangen.

Da han kom inn mot Celtic, brukte han bare noen minutter på å score vinnermålet.

- Jeg har aldri sett en spiller som er så god til å komme inn fra benken som Ole. Kanskje det er hans lynne eller karakter. Jeg vet at han følger nøye med på kampen fra benken, og det gir ham en fordel når han kommer inn.

- Onsdag viste han virkelig hva han er laget av. Noen vil kanskje si at målet var ferdigscoret, men det var det bare fordi han beveget seg så riktig i forhold til Sahas avslutning, sier Ferguson.

• Direkte fra 14.30: Fem Premier League-kamper

Debatt

Tror du Arsenal klarer å stoppe vinnertrenden til Manchester United?

SAVNER DUELLENE: Sir Alex Ferguson likte å se på knivingen mellom Keane og Vieira på midten.
I STRUPEN PÅ HVERANDRE: Roy Keane og Patrick Vieira var ikke verdens beste venner på banen. Her under en seriekamp på Highbury i 1999, som United vant 2-1.