- Savner landslagskandidater

Odds keepertrener mener elendig keeperspill er grunnen til målorgien i Tippeligaen. - Jeg vil ikke hogge hodet av keeperne generelt, men vi skulle gjerne hatt mer å velge i, sier Erik Thorstvedt.

Før gårsdagens Tippeliga-runde gikk Odds keepertrener Tore Kaspersen kraftig ut mot keeperstanden.

- Synd jeg ikke har video av alle scoringene fra helgas kamper. Da skulle jeg plukket fra hverandre myten om at det er så godt angrepspill i norsk toppfotball. Det er mer elendig keeperspill som er årsak til alle scoringene, sa Kaspersen til Varden.

Landslagets keepertrener, Erik Thorstvedt, er ikke like klar i sin dom.

- Jeg vil ikke hogge hodet av keeperne generelt, men vi skulle gjerne hatt flere å velge i, sier Thorstvedt og tenker på landslaget.

- Vi savner flere som kunne gått inn på landslaget. Det er få som har den standaren inne som vi ønsker. Det er ikke mange i Tippeligaen som per i dag holder det nivået, sier Thorstvedt til Dagbladet.no.

Men han vil på langt nær svartmale situasjonen. Han mener det er lyspunkt i å spore i den norske keeperstanden.

Brynes Roger Eskeland, RBK-reserve Espen Johnsen og mossingenes Per Morten Kristiansen trekkes fram som keepere med stort potensiale.

- Roger Eskeland har blitt bedre og Espen Johnsen er helt klart en bra keeper, sier Thorstvedt.

- Er det et problem for Johnsens utvikling at han ikke spiller Tippeliga?

- Ideelt sett burde han jo ha spilt, men per i dag er ikke det noe problem. Han spiller jo 2. divisjon for andrelaget til Rosenborg og er på U-laget.

Thorstvedt mener det er muligheter til å ta steget inn i landslagsbildet for mange norske keepere.

- Det er fritt fram for de som ønsker å satse, sier Thorstvedt.

(Dagbladet.no)