Savner «seg selv»

Brann tapte 3- 1 for Viking, men hadde nok av sjanser til å vinne. Mons Ivar Mjelde (35) og Brann trenger en god gammel tanksenter.

BERGEN (Dagbladet): På 14 treningskamper har Brann scoret 25 mål fordelt på 12 spillere. Før denne sesongen ble 33 år gamle Thomas Lund hentet inn fra Åsane, men allerede nå jakter Brann etter en ny spiss.

- Det er både positivt og negativt at det er så mange som scorer. Vi skulle gjerne hatt en eller to spisser som scoret de fleste av målene. De spissene vi har i dag, har mange kvaliteter, men de er kortvokste, liker å få ballen i beina, og kommer på løp. Vi trenger en spiss som kan score på innlegg fra kantene, sier Mjelde.

Mjelde-type

Savnet etter en som kan score på innlegg fra kantene, kom synlig fram i kampen mot Viking.

Gang på gang rev Alex Valencia seg løs på høyrekanten og kom til gode innlegg, men kortvokste Thomas Lund hadde hverken høyden eller evnen til å komme til avslutning. Mjelde savner en spiss som er mer lik den typen han selv var. En kraftig, kjempende spiss som kan bruke muskler for å få ballen i mål.

- Det er en prioritert oppgave for oss å skaffe denne typen spiss, men vi har ikke anledning for øyeblikket, sier Mjelde.

Nevnte Lund scoret hjemmelagets ene mål, men dette var et skudd fra distanse, og innenfor boksen viste Lund at han kommer til å streve med å score like mange mål i Tippeligaen som han gjorde i første divisjon.

Brann hang brukbart med i den første omgang og presset gjestene fra Stavanger i perioder. Viking var likevel best og kunne gå til pause med 2- 1-ledelse etter mål av Bjørn Berland og Erik Nevland.

Slitne

Den andre omgangen var et eneste langt gjesp, der Viking hadde full kontroll og Brann ikke greide å skape annet enn halvsjanser. Branns spillere så slitne og umotiverte ut i kampen mot Viking, noe som ikke lover godt fram mot seriestart. Mjelde tar det hele med ro.

- Vi har hatt for tøff trening den siste uka, og mangler gnisten. Nå skal vi til Wien på treningsleir i ei uke, og der skal vi ta det med ro fram mot treningskampen mot Ålesund 7. april.

SPISSEN: Før denne sesongen ble 33 år gamle Thomas Lund hentet inn fra Åsane, men allerede nå jakter Brann etter en ny spiss. I går scoret Lund Branns mål.