Savner Silje og Lille-Noah

LANAKEN (Dagbladet): Bildene fra kampen sitter på netthinna. Ole Gunnar Solskjær er øm i kjeven etter den jugoslaviske albuen han fikk servert i trynet. Men han ergrer seg ikke, for det beste bildet har han på rommet: - Mor og barn har det kjempebra, jeg tok bilder av dem da jeg var i Manchester. Jeg vet hvordan Noah ser ut.

Silje og lille Noah (11 dager) har fått besøk fra Norge, så de ikke er alene mot Europa når pappa er ute med flagget på brystet. Ole Gunnar er ikke den typen som utad forteller at savnet kanskje er større enn han hadde tenkt seg.

- Jeg tok bilder av gutten da jeg var hjemme, så det har jeg med meg hit. Det er klart, sier Solskjær.

Som ikke fikk damebesøk på rommet etter kampen søndag. Silje og Baby-Noah kunne sjølsagt ikke ta turen.

Spesielt EM

- På en måte var det fint at fødselen kom på det tidspunktet da den gjorde, og at alt gikk bra. Men uansett så blir dette EM-et spesielt. Hadde fødselen vært seinere, så hadde jeg tenkt på det. Nå blir det annerledes, sier Solskjær. Som også tar seg tid til å snakke om bestekompisen Trond Andersen.

Solskjær mener Trond er god nok til å spille på flere plasser, men han vil ikke si at Trond fortjener en plass på laget:

- Nei, det får du meg ikke til å si. Tronds styrke er at han kan brukes overalt, men samtidig er det kanskje noe som kan være en liten ulempe. Men han er god, sier Ole Gunnar.

Middag og bok

- Hva gjorde dere etter kampen?

- Da var det rett på bankett og middag. Den var vel ferdig sånn ved 01.30-tida, og da er det ikke så mye annet du kan gjøre enn å legge deg og lese en bok. Og prøve å sove.

- Gikk det greit å sovne?

- Sovet vel ved 02.30-tida.

- Tenkte du mye over det som skjedde ute på banen?

- Nei, ikke så mye. Jeg hadde ikke så lyst til å bruke for mye tid på den kampen, jeg ville bli ferdig. Jeg la meg ikke ned for å ergre meg over utfallet, sier Solskjær, som også må svare på spørsmål fra lokalt avishold: Om han hadde fått med seg at Clausenengen vant 4- 1 søndag.

- Må snakke om alt

- Du må svare på alt, både lokalfotball, fødsler, dommere, motstandere, Beckham og Englands sjanser?

- Ja, vi skal uttale oss om alt, vet du, men sånn er det.

- Håper vi kan snakke om de to målene du lager mot Slovenia?

Solskjær lyser opp og smiler:

- Ja, det hadde vært artig. Det er enklere å snakke hvis det går bra.

- Myggen sier at det er en ekstra motivasjon hvis dere slår Slovenia og Jugoslavia blir utslått?

- Nei, for meg er ikke det en motivasjon. For meg er motivasjonen å spille godt sjøl. Hva Spania eller Jugoslavia gjør, er opp til dem sjøl. Vi må konsentrere oss om det vi skal gjøre, sier Solskjær - og legger til:

- Vi har hele tida vært klar over at den siste kampen kunne komme til å bli avgjørende for oss.

<B>SAVNER:</B> Ole Gunnar Solskjær lengter etter samboer og sønn.