Savner søsteren som støttespiller

Katrine reiser alene i VM.

METZ/PARIS (Dagbladet.no): I formiddag ankom de norske håndballjentene Paris, hvor finalespillet i VM finner sted.

En av de som ankom den franske hovedstaden (en halvtime forsinket), var keeper Katrine Lunde Haraldsen, som denne gangen må klare seg uten søster Kristine.

De har levd tett på hverandre hele livet. Men i sommer giftet Katrine Lunde Haraldsen seg og de to deler ikke leilighet lenger. Nå må også Katrine klare seg uten søsteren i VM, siden Kristine er skadd.

- Det går egentlig greit, men det hadde jo vært bedre om hun var her, sier Katrine til Dagbladet.no.

- Men hun lever jo og vi har begge telefon, så jeg har snakket litt med henne og så blir det en del tekstmeldinger.

Kristine skulderoperert

Kristine debuterte på landslaget halvannet år før søsteren, men Katrine kom raskt etter. De fire siste åra har begge tvillingene deltatt i mesterskap for Norge.

Allerede i juni ble det klart at Kristine Lunde kom til å gå glipp av verdensmesterskapet i Frankrike. Hun har operert en skulder som lenge plaget henne og dette var spesielt kjedelig siden begge i sommer forflyttet seg fra Aalborg til Viborg.

Savner søsteren som støttespiller

Hvis Kristine hadde vært her i Frankrike, kunne hun absolutt vært en god støtte for søsteren. Hun har nemlig vært mye uheldig i verdensmesterskapet så langt.

Først ble hun truffet av et skudd i ansiktet, så neseblodet strømmet. Deretter fikk hun pusteproblemer i kampen mot Østerrike.

- Bruker de andre på laget

Etter å ha fått sin posjon uflaks for en god stund framover, startet Katrine å storspille. Mot Russland var hun en gigant slapp hun inn bare ni mål på de første 30 minuttene.

Nå som jentene har forflyttet seg til Paris, får Katrine også besøk av søsteren sin. Men selv om hun gjerne skulle hatt henne her hele tida, har hun nok av medspillere å snakke med i troppen.

- Jeg bruker i stedet de andre på laget hvis jeg trenger noen å snakke med. Det er veldig fint med den gjengen vi har på landslaget, at det alltid er noen å snakke med og du kan bruke alle, sier Katrine.

OG NÅ TAR VI PARIS: Katrine Lunde Haraldsen og de andre norske håndballjentene ankom i dag den franske hovedstaden, der de skal delta i sluttspillet i VM. Jentene ankom en halvtime for seint, men er i rute i forhold til VM-gull. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
OG NÅ TAR VI PARIS: Katrine Lunde Haraldsen og de andre norske håndballjentene ankom i dag den franske hovedstaden, der de skal delta i sluttspillet i VM. Jentene ankom en halvtime for seint, men er i rute i forhold til VM-gull. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
SAMMEN I FJOR: Kristine Lunde (t.v.) og Katrine Lunde Haraldsen var begge med under håndball-EM i fjor. Under årets VM er Kristine skadd.