Åge Hareide:

Savner sultne spillere

Åge Hareide (67) stiller høye krav. Nå ønsker han å bygge et nytt og «sultent» Rosenborg. Det har gått på bekostning av klubbens tidligere profiler.

HØYE AMBISJONER: Åge Hareide vil ta Rosenborg tilbake til toppen av norsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
HØYE AMBISJONER: Åge Hareide vil ta Rosenborg tilbake til toppen av norsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert

Februar er vanligvis en stille måned i norsk fotball. Mens flere norske klubber forbereder seg til en ny eliteseriesesong i det stille og det rolige, koker det ikke noe mindre enn vanlig rundt Rosenborg og Åge Hareide.

Det skjer mye på Lerkendal før sesongstart i april. Spillere inn, spillere ut og stor usikkerhet rundt flere stjernespillere er status for Norges mestvinnende klubb før Eliteseriestart.

Åge Hareide er for fullt i gang med forberedelsene til ny sesong, og er ikke redd for å ta tøffe avgjørelser.

- Det har vært hektisk, forteller Hareide til Dagbladet, før han fortsetter.

- Jeg må vurdere hvem som er gode nok og hvem som ikke er gode nok, og velge de jeg har trua på. Det er min jobb. Jeg må ta en beslutning og komponere mitt lag.

GRØFTA: Rosenborg-treneren Åge Hareide holdt på å kollidere med en trailer, og endte derfor opp i grøfta Vis mer

Tøffe krav

Hareide har hatt nok å stri med siden sesongslutt i fjor. Flere av klubbens største profiler har måttet forlate Rosenborg i dette vinduet.

Tore Reginiussen fikk ikke fornyet kontrakten sin, Pål Ándre Helland ble «gitt» til Lillestrøm, Gjermund Åsen ble sendt til samme klubb på lån og Gustav Valsvik har blitt plassert i fryseboksen.

Hareide er ikke redd for å sende stjerner på dør, og stiller nå tøffe krav til flere spillere om de ønsker seg ei framtid på Lerkendal.

- Det er aldri noe kjekt det, men det må gjøres. Når det gjelder Pål Ándre (Helland, journ.anm.) har han fra min side alltid fått beskjed om at han ikke kan bli satset på. Det er på bakgrunn av alle skadene. Han har ikke fått beskjed om at må finne seg en ny klubb, men han har fått beskjed om at hvis han skal spille må han være frisk, sier Hareide om 31-åringen som lørdag ble klar for Lillestrøm.

Hareide forteller videre at Hellands skadehistorikk gjorde at han ikke har ønsket å satse på dem meriterte spilleren med den beryktede venstrefoten. Moldenseren mener likevel at det er miskommunisert at Helland har vært jaget ut av klubben, og mener Anders Konradsen er i en liknende situasjon.

- De har fått beskjed om at de må være frisk. Vi må ha deg frisk for at du skal spille. Pål og Anders har fått et eget opptreningsopplegg som forhåpentligvis gjør at skadeproblematikken blir mindre. De har jobbet veldig godt og er snart tilbake på treningsbanen, sa Hareide til Dagbladet før Helland-overgangen ble klart.

Erik Botheim er annen spiller som måtte forlate Rosenborg denne uka. Etter manglende tillit, bestemte partene seg for å terminere kontrakten til Oslo-gutten. Det har fått flere til å reagere.

- Det finnes sikkert en god forklaring, men dette ser veldig merkelig ut. Botheim må da være mulig å få noen kroner for i dagens marked? Interessen fra selveste Bodø/Glimt er bevis på akkurat det, skrev TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Hareide mener de ikke hadde behov for Botheim i troppen.

- Vi hadde allerede en spiss som var møtende og som var god mot ball. Erik hadde en god innstilling og vi hadde en fin samtale, forteller den tidligere Malmö-treneren.

Tirsdag ble det klart at Botheim hadde signert en toårskontrakt med de regjerende seriemesterne Bodø/Glimt.

Ønsker «sultent» Rosenborg

Mens flere spillere fortsatt kan forsvinne ut portene på Lerkendal, har Rosenborg vært hissige på overgangsmarkedet. Etter sesongslutt i fjor har trøndernes sportssjef Mikael Dorsin signert Jonathan Augustinsson, Adam Andersson og Stefano Vecchia fra svensk fotball.

- Det handler om å bygge et lag igjen. Vi må ha et sultent Rosenborg-lag igjen. Det har ingenting med Pål og Anders å gjøre. Det er en prosess, og de som har lyst til å være med på det er hjertelig velkommen, fortsetter han.

Hareide er selv veldig sulten og gir seg en kort frist for å lykkes. Etter fjorårets skuffende sesong, hvor Rosenborg endte på fjerdeplass, har 67-åringen ambisjonene klare. Tidligere i år uttalte Hareide til Adresseavisen at han gir seg et halvår på å «få til» Rosenborg.

- Sliter du i startfasen har jeg ikke så stor tro på at det skal bli noe bedre seinere, forteller Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer