Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Savner vikingmuskler

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Brotnjo 1-0. - Fytti grisen så dårlig, skrek publikum, og et Viking uten kraftspisser så ut til å gå mot et pinlig resultat mot et ultradefensivt bosnisk lag i UEFA-cupen. Et heldig frispark få minutter før slutt berget håpet om europacupspill.

Erik Fuglestad skjøt knallhardt i muren, og Bjarte Lunde Aarsheim fanget returen, men ble felt innenfor 16-meteren. Straffe, og Fuglestad skjøt knallhardt i nettmaskene.

Men før målet var Viking-spillet begredelig, og angriperne sliter mest. Morten Berre tør ikke avslutte og misbrukte flere store sjanser, Tom Sanne skjøt himmelhøyt over og hvor i all verden var Erik Nevland?

- Jeg ble løpende mye etter ballen, det ble lite ballkontakt. Vanskelig kamp, sa Nevland til Dagbladet.

Spede Nevland på topp blir for spinkelt, Viking lengter etter en kraftspiss. Gode innhopp av Ben Wright og Jørgen Tengesdal gir håp, men de trenger tid på seg.

- Selger vi en forsvarer, kjøper vi en sterk spiss, sier Viking-trener Benny Lennartsson. Laget har mistet storformen fra i vår - Nevland lyser sjelden, Erik Fuglestads langskudd går langt utenfor og midtbanen blir hengende igjen rundt midtsirkelen.

Mot Brotnjo spilte Viking feigt i en time, det ble for viktig å unngå baklengsmål. Kanskje tok de også for lett på oppgaven mot et fremmed lag som ingen hadde hørt om.

Klassisk for Semb

Landslagstrener Nils Johan Semb kjente igjen situasjonen fra sine triste kamper - laget presser og presser, men får ikke uttelling.

- De tettet godt igjen bak, det andre laget, hva var det de het igjen? Det er klassisk, i slike oppgjør er det viktig å sette sjansene, sa Semb til Dagbladet.

Bosniske Brotnjo kom til Stavanger for å holde nullen og helst score på en kontring. De var ballsikre og teknisk gode, flinke skuespillere og fant på det meste for å trekke ut tida. Viking sliter med å score mot lag som spiller defensivt, det viste også oppgjørene mot Bryne og Tromsø.

- Det blir lettere på bortebane, da kan vi legge oss nedpå og Brotnjo må score, mener Viking-kaptein Bjarte Lunde Aarsheim.

Gull av gråstein?

Han er frustrert over måltørken. - Vi kan ikke barte stole på «Nevi», nå må vi andre også putte på. Vi har blitt rundspilt før av ballsikre øst-europeere, og vi undervurderte ikke bosnierne, mener Lunde Aarsheim.

Erik Nevland er ikke enig i at Viking har et spissproblem, og savner ikke mer støtte rundt seg.

- Noen lag vil ikke spille fotball, da er det alltid vanskelig å komme til sjanser, og kampene blir kjedelige, sier Nevland.

Uten spillersalg må Viking-trener lag gull av gråstein, og satse på at Ben Wright, Morten Berre og Jørgen Tengesdal skal vokse i skoene.

- Den dagen Morten scorer mål, blir han en uvurderlig spiller. Han går i nærkampene, får med seg ballen, gjør det meste.... Ben er foreløpig for snill, så fort noen roper har han slått pasninger - men i går viste han at han har noe på gang, mente Benny Lennartsson, og sukket litt over resultatet. Han ville helst hatt et forsprang på to mål før turen til Bosnia.

Brotnjo hadde to-tre farlige kontringer som lett kunne ha ført til jubel på flyet hjem, men avslutningene ble for paniske. Men de kunne sin fotball-ABC, og vil nok også vise offensive kvaliteter foran eget publikum.

<B>TAPT DUELL 1:</B> Erik Fuglestad blir for lett, og takles problemfritt av forsvarere fra Brotnjo. Men Fuglestad satte seinere inn straffesparket som ga Viking seieren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media