REDDET AV HELIKOPTER: Sportsdirektøren Steven de Jongh ble funnet av et helikopter etter å ha blitt meldt savnet mandag. Foto: NTB/Scanpix
REDDET AV HELIKOPTER: Sportsdirektøren Steven de Jongh ble funnet av et helikopter etter å ha blitt meldt savnet mandag. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Kom til rette mandag kveld

Savnet sportsdirektør funnet av helikopter

Treks sportsdirektør Steven de Jongh kom ikke hjem etter en sykkeltur mandag. Et søk med helikopter ble redningen.

Den tidligere proffsyklisten ble meldt savnet av sin kone da han ikke ga lyd fra seg eller returnerte innen rimelig tid etter en formiddagsøkt på sykkelsetet.

Til slutt ble de Jongh funnet etter bruk av helikopter.

- Steven er ved bevissthet og er fraktet til sykehus. Vi ber pent om at hans privatliv blir respektert. Laget vil komme med en oppdatering om hans tilstand når vi har mer nytt å melde, opplyste Trek på Twitter mandag kveld.

Ifølge nettstedet cyclingnews.com forlot nederlenderen sitt hjem klokken 10.30 for å sykle en tur i området ved Girona i Spania. Det er der han har sitt bosted.

Hans kone Renee Meijer ble bekymret da de Jongh ikke kom tilbake. Hun etterlyste ham, også via sosiale medier. Da ektemannen var kommet til rette igjen, la hun ut følgende melding på Twitter:

- Mange takk til vennlige mennesker. Helikopteret har funnet Steven. Mer nytt vil komme senere. Han puster og har puls.

De Jongh var sportsdirektør i Sky mellom 2010 og 2012. Han måtte slutte i det britiske laget etter at han erkjente dopingbruk som sykkelproff. Fra 2013 til 2016 hadde han en tilsvarende rolle i Saxo-Tinkoff.