Skihopping

Savnet

To måneder etter at verdenscupen ble stoppet, har Maren Lundby ennå ikke fått krystallkula som viser at hun ble sammenlagtvinner. - En rar avslutning, sier skihopperen.

GJEVT TROFÉ: Her er krystallkula Maren Lundby ennå ikke har fått. Dette bildet er fra Chaikovsky i Russland i fjor, da hun vant verdenscupen sammenlagt for andre gang på rad. Nå skulle hun hatt tre slike kuler i premiehylla, men skihopperen må smøre seg med tålmodighet. Foto: NTB scanpix
GJEVT TROFÉ: Her er krystallkula Maren Lundby ennå ikke har fått. Dette bildet er fra Chaikovsky i Russland i fjor, da hun vant verdenscupen sammenlagt for andre gang på rad. Nå skulle hun hatt tre slike kuler i premiehylla, men skihopperen må smøre seg med tålmodighet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens verden var opptatt av coronaviruset, satt Maren Lundby (25) på et hotell i Trondheim.

Datoen var 12. mars og verdens beste skihoppere hadde nettopp fått beskjeden: Hoppturneringen Raw Air stoppes, sesongen er over.

Dermed hadde Lundby vunnet verdenscupen i skihopping for tredje året på rad. Det var en bragd som druknet i coronamarerittet.

Hennes argeste konkurrenter - østerrikerne Chiara Hölzl og Eva Pinkelnig - kom bort til bordet og gratulerte. Og det var det.

Her var ingen overrekkelse av krystallkula som viser at du har vunnet sammenlagt. Hopperne dro hver til sitt. Og ennå har ikke Lundby fått kula.

Årsak: Trofeet ble sendt til Chaikovsky i Russland. Det var her hoppsesongen for jentene opprinnelig skulle avsluttes, men coronaviruset forhindret dette.

Norges Skiforbund har fått beskjed om at kula er blitt sendt fra Chaikovsky, men siden har ingen sett den.

- Vi får bare vente i spenning, sier Lundby til Dagbladet.

Krystallkula veier fem kilo. Sånn sett er det relativt tunge saker å få over landegrensene i posten.

Via skiforbundet får Dagbladet opplyst at kula ble sendt fra Chaikovsky til Moskva. Nå er det ingen som har kontroll på hvor den er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer