Savoldelli berget ledertrøya

Skjerpet seg på den siste mila i Giro d\'Italia.

Lørdag var det klart for årets kongeetappe i Giro d\'Italia, en fryktet fjelletappe hvor deltakerne feiret neste års vinter-OL med å sykle gjennom Sestriere.

Og det kunne knapt vært mer spennende. Savoldelli ledet 2.09 minutter foran Simoni, med José Rujano Guillen tre minutter bak.

Rykket alle ventet på kom opp mot toppen av Colle della Finestre. Da tråkket Simoni til, og Savoldelli måtte slippe. Opp den smale grusveien mot Finestre fikk Simoni hjelp av Danilo Di Luca, mens klatreeksperten José Rujano Guillen fra Venezuela hadde nok med å henge på.

Med 27 kilometer igjen ledet Simoni med to minutter og 12 sekunder, og hadde dermed overtatt den rosa ledertrøya før syklistene kjørte ned til Pragelato.

I bunnen av dalen var igjen Savoldelli leder ettersom han kjørte inn godt over halvminuttet på Simoni. Men etappen ble avsluttet med en klatreøkt på rundt fem kilometer opp til Sestriere, og Simoni kunne avgjøre det hele til sin fordel. Men det ble i stedet Rujano som rykket, og vant etappen 26 sekunder foran Simoni.

Savoldelli berget seg akkurat da han rullet inn ett minutt og 55 sekunder bak Rujano.

Det betyr at Lance Armstrongs lagkamerat i Discovery, Paolo Savoldelli, leder med 28 sekunder på Lampre-syklisten Simoni, mens Rujano nå er 45 sekunder bak på tredjeplass.

Giro d\'Italia avsluttes søndag med en 119 kilometer lang etappe som starter i Cassano, og avsluttes med ti runder rundt i Milano. Hele feltet er ventet samlet inn i motebyen i Nord-Italia, og dermed er det mye som tyder på at Savoldelli vinner sitt andre Giro d\'Italia.

(ANB)