Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Saxo Bank kan rykke ned fra sykkelsportens eliteserie

Kan bli kastet ut av de største sykkelrittene neste sesong.

FARE FOR DEGRADERING: Bjarne Riis sitt Saxo Bank-lag risikerer å miste World Tour-lisensen, noe som betyr at det ikke er noen automatikk i at de får delta i de største sykkelrittene. Ekstra prekært er det at Alberto Contador ikke kan sanke poeng for laget under Vueltaen. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB scanpix
FARE FOR DEGRADERING: Bjarne Riis sitt Saxo Bank-lag risikerer å miste World Tour-lisensen, noe som betyr at det ikke er noen automatikk i at de får delta i de største sykkelrittene. Ekstra prekært er det at Alberto Contador ikke kan sanke poeng for laget under Vueltaen. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB scanpix Vis mer

Saxo Bank-laget til Bjarne Riis ligger nederst på listen over World Tour-lagene, og nå spørs det om laget beholder World Tour-statusen.

Laget til Bjarne Riis har 88 poeng, og det er omtrent halvparten så mange poeng som Francaise des Jeux, som ligger på 17.-plass på denne listen. Det er World Tour-listen som avgjør om lagene får kjøre de største rittene.

Problemet for Bjarne Riis' lag nå er at den største stjernen han har, Alberto Contador, ikke får kjøre poeng inn til laget i Vuelta Espana. En ny regel fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sier nemlig at ryttere som kommer tilbake etter å ha sonet en dopingdom ikke kan opptjene poeng for laget den sesongen de er tilbake.

Regelen ble innført etter at Contador ble dømt for doping, og Riis mener den ikke kan gjelde i hans tilfelle, men det er UCI uenig i. Riis sier han er villig til å prøve saken for Idrettens voldgiftsrett (CAS), dersom UCI ikke forandrer mening, men ingenting tyder på det.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media