Sébastien Loeb

Sébastien Loeb (29) bannet og svertet over VM-sølv sist sesong, så Petter Solberg bør ikke være i tvil om hvilke planer franskmannen har for denne sesongen.

Så er Loeb trolig også mannen Solberg frykter mest i årets VM-rally. Citroën-føreren ga Spydeberg-mannen kamp til døra i fjor - og endte bare ett fattig poeng bak Solberg i VM-sammendraget.

Loeb er også den av konkurrentene som likner mest på Petter:

De er like gamle, omtrent like høye, ble fabrikkførere nesten samtidig, de er de to best trente førerne i rallysirkuset - og de har den mest effektive kjørestilen i rally-VM.

Men de har også forskjeller:

Solberg har tradisjonelt vært best på grus, mens Loeb er en mester på asfalt. Men det skal sies at begge i dag er gode på begge underlag.

Mens Petter blir kalt Mr. Hollywood på grunn av sin utstråling og blide framferd er Sébastien Loeb trolig den mest sindige karen i hele rallysirkuset. Han opptrer like avslappet enten han har vunnet en overlegen seier eller har brutt et løp.

Franskmannen er utdannet elektriker, men viste tidlig et stort talent bak rattet. Han begynte med rally i 1995, og bare to år seinere ble han utropt til det største bilsporttalentet i Frankrike.

Han ble juniorverdensmester i 2001, og er den første juniorverdensmesteren som siden har tatt steget helt opp i verdenseliten blant de store gutta.

IKKE FORNØYD: Citroën-føreren Sébastien Loeb likte ikke å bli slått av Petter i fjor.
STERK UTFORDRER: Loeb er Citroën-teamets fremste fører.