Sébastien Loeb

Sébastien Loeb (29) bannet og svertet over VM-sølv sist sesong, så Petter Solberg bør ikke være i tvil om hvilke planer franskmannen har for denne sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Så er Loeb trolig også mannen Solberg frykter mest i årets VM-rally. Citroën-føreren ga Spydeberg-mannen kamp til døra i fjor - og endte bare ett fattig poeng bak Solberg i VM-sammendraget.

Loeb er også den av konkurrentene som likner mest på Petter:

De er like gamle, omtrent like høye, ble fabrikkførere nesten samtidig, de er de to best trente førerne i rallysirkuset - og de har den mest effektive kjørestilen i rally-VM.

Men de har også forskjeller:

Solberg har tradisjonelt vært best på grus, mens Loeb er en mester på asfalt. Men det skal sies at begge i dag er gode på begge underlag.

Mens Petter blir kalt Mr. Hollywood på grunn av sin utstråling og blide framferd er Sébastien Loeb trolig den mest sindige karen i hele rallysirkuset. Han opptrer like avslappet enten han har vunnet en overlegen seier eller har brutt et løp.

Franskmannen er utdannet elektriker, men viste tidlig et stort talent bak rattet. Han begynte med rally i 1995, og bare to år seinere ble han utropt til det største bilsporttalentet i Frankrike.

Han ble juniorverdensmester i 2001, og er den første juniorverdensmesteren som siden har tatt steget helt opp i verdenseliten blant de store gutta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer