Scenarioet Norge ikke våget drømme om ble til virkelighet

Går videre til mellomrunden med full pott.

SJANSELØSE: Islands Aron Palmarsson (t.h.) i duell med Kroatias  Jakov Gojun. Island hang ikke med fra starten, og ble hardt straffet. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL/NTB Scanpix
SJANSELØSE: Islands Aron Palmarsson (t.h.) i duell med Kroatias Jakov Gojun. Island hang ikke med fra starten, og ble hardt straffet. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Kroatia - Island 37-28 (19-10)

(Dagbladet): Norge gjorde jobben mot Hviterussland i kveld, og er videre til hovedrunden etter to seire på tre kamper i gruppe B.

Det store spørsmålet for Norge var hvor mange poeng de ville gå inn i hovedrunden med. For dersom Island slo Kroatia, ville Norge ta med seg to poeng, dersom Kroatia slo Island, ville Norge ta med seg fire poeng.

Grunnen er at Island ville ryke ut med tap, og seieren mot Norge tidligere i gruppespillet ville derfor strykes.

Tidlig ledelse Allerede etter 14 minutter så det ut til å bli ganske klart hvordan kvelden ville arte seg for Norge, da Kroatia ledet 11-2(!).

Norge sleit seg til seier mot Kroatia i en dramatisk kamp søndag, noe som kanskje var vekkeren kroatene trengte. For i dag var stjernegalleriet virkelig tilbake i toppform.

- Dette er Kroatia slik vi kjenner dem, mente Frode Kyvåg i TV 3-studio ved halvtid.

- Forferdelig I andreomgang bremset de rødkledde ned litt, og Island resignerte tidlig. Kroatia ga seg likevel ikke før det sto 37-28 på måltavla.

- Det er forferdelig. Kampen mot Hviterussland ble meget dyr. Vi skulle vunnet den. Det er en stor skuffelse, sier Island-trener Aron Kristjansson til TV 3.

Islands fall betyr at drømmen om fire poeng av fire mulige ble en realitet for de norske herrene.

- Det overgår våre villeste drømmer, sier TV 3-kommentator Daniel Höglund på direkten.

- Stort Christian O'Sullivan er mannen i det norske landslaget som kan gjøre det meste på egen hånd. Han la ord på følelsene han ville kjenne på dersom Norge skulle gå videre med maks poengsum i bagasjen.

- Hvis vi går videre med fire poeng er det veldig stort, sa O'Sullivan til TV 3 etter kampen mot Hviterussland.

- Vi drømte om to, så kan vi få fire. Nå håper vi Kroatia gjør jobben, så blir vi strålende fornøyd om det bare blir to også, uttalte O'Sullivan videre.

Drømmen lever Nå ligger veien ganske åpen mot en EM-semifinale og en plass i OL-kvalifiseringen til våren. Norge møter Frankrike, Polen og Makedonia (som gikk videre med en scoring mot Serbia i aller siste sekund av kampen).

Og hvis du lurer på hvor mye seieren betydde for Norge, kan du høre med Joakim Hykkerud, som var rørt til tårer etter bragden.

Nå forflytter Norge seg til Krakow, der hovedrunden begynner førstkommende torsdag.

I nyere tid er 6.-plassen i hjemme-EM i 2008 Norges beste for håndballgutta. Nå er det lov å drømme om bedre plassering enn det.

Norge møter vertsnasjonen Polen lørdag. Det kommer til å bli et drama foran 15 000 elleville tilskuere.

Kampprogram hovedrunden:

* 21. januar: Makedonia — Kroatia, Frankrike — Hviterussland.

* 23. januar: Polen — Norge, Frankrike — Kroatia.

* 25. januar: Makedonia — Norge, Polen — Hviterussland.

* 27. januar: Polen — Kroatia, Frankrike — Norge, Hviterussland — Makedonia.

* Alle kamper går i Krakow.

Polen 2 2 0 0 55 - 48 4
Norge 2 2 0 0 63 - 58 4
Kroatia 2 1 0 1 58 - 55 2
Frankrike 2 1 0 1 55 - 54 2
Hviterussland 2 0 0 2 48 - 56 0
Makedonia 2 0 0 2 46 - 54 0


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer