FORDEL SCHALKE:  Jermaine Jones feirer etter å ha scoret på bortebane mot Galatasaray i første åttedelsfinale. Foto: NTB Scanpix
FORDEL SCHALKE: Jermaine Jones feirer etter å ha scoret på bortebane mot Galatasaray i første åttedelsfinale. Foto: NTB ScanpixVis mer

Schalke med fordel på Galatasaray etter møtet i Istanbul

Første kamp i åttedelsfinalen endte 1-1.

Tyskerne opplever en blytung periode i hjemlig serie med kun to seirer på sine tolv siste bundesligakamper. I Istanbul ble det heller ingen seier, men 1-1 på bortebane i mesterligaen er alltid et godt resultat. - Vi er i en god posisjon før returkampen. Vi har opplevd en del problemer de siste ukene, men med dagens prestasjon har vi skaffet oss selvtillit til alt skal avgjøres på hjemmebane, sa Schalkes midtbanespiller Julian Draxler etter kampen.

Kunst av Yilmaz Etter en smått rufsete åpning av hjemmelaget, dukket Burak Yilmaz opp med fotballkunst etter tolv minutters spill. Med et hælspark løftet han ballen over eget hode og Schalke-forsvaret, dempet ballen og banket den i nettmaskene. Målet var Yilmaz' sjuende på like mange mesterligakamper. 27-åringen har gjort sju av tyrkernes åtte mål i Europa denne sesongen. Han er delt toppscorer i turneringen sammen med Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Schalke kunne og burde sørget for en rask utligning. Fem minutter etter scoringen hadde Klaas-Jan Huntelaar bare å sette ut en fot ved bakerste stolpe etter et hjørnespark, men nederlenderen bommet. Like etter var Hamit Altintop kun et tverrliggertreff unna å gjøre 2-0 for Galatasaray etter at Timo Hildebrand måtte avgi en retur på skuddet fra Didier Drogba.

Slo tilbake Lagene spilte jevnt. Rett før pause kom det tyske utligningsmålet. Schalke straffet et hjemmelag i ubalanse og kontret raskt etter et balltap på midtbanen. Jefferson Farfán spilte videre til Jermaine Jones, som helt upresset kunne banke ballen til høyre for keeper. - Vi gjorde en meget god opptreden og fortjente minst uavgjort. Hadde vi vært litt bedre offensivt kunne vi fått en scoring til, sa Jones, som pådro seg et unødvendig gult kort. Det setter ham utenfor returkampen. I annen omgang kom begge lag til sporadiske sjanser, men det ble ingen flere mål. Dermed har Galatasaray mest grunn til å være skuffet før returkampen i Gelsenkirchen 12. mars.

(NTB)