Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schalke til topps etter sterk borteseier

Slo Benfica i Lisboa.

VANT GRUPPA: Raul og lagkameratene i Schalke tok en sterk borteseier mot Benfica og vant gruppe B foran Lyon.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca
VANT GRUPPA: Raul og lagkameratene i Schalke tok en sterk borteseier mot Benfica og vant gruppe B foran Lyon.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske Schalke tok en sterk borteseier med 2-1 over Benfica og vant mesterligaens gruppe B foran franske Lyon.

José Manuel Jurado sendte gjestene i ledelsen etter 19 minutter, og Benedikt Höwedes økte til 2-0 med ni minutter igjen av kampen. Det hjalp ikke for Benfica at Luisão reduserte tre minutter før slutt.

- Vi tok ikke foten av gassen før sluttminuttene. Da visste vi at vi var gruppevinner, sa Schalke-trener Felix Magath.

Schalke kan som gruppevinner bli neste motstander for FC København. Den tyske klubben har gjort det elendig i Bundesliga så langt i sesongen, men overbevist i mesterligaen.

Benfica får tross tapet fortsette i europaligaen over nyttår.

Lyon og Hapoel Tel Aviv delte poengene etter 2-2. Etter en målløs 1. omgang gikk hjemmelaget i føringen ved Lisandro Lopez etter 62 minutter. Det israelske mesterlaget svarte umiddelbart ved Ben Sahar, og hadde tre poeng i lomma etter Eran Zahavis fantastiske brassespark etter 69 minutter.

Med seier ville israelerne inntatt tredjeplassen og fått europaligaspill, men Benfica ble reddet av Lyon-innbytter Alexandre Lecazette, som utlignet to minutter før slutt.

Kampen på Gerland stadion ble ledet av Svein Oddvar Moen fra Haugesund.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!