Schanche endte i barkhaugen

Drammen (NTB): Svenskene dominerte på Lyngåsbanen søndag. Nordmennene var forfulgt av uflaks, og hjemmefavoritten Martin Schanche endte likegodt i en barkhaug like før mål i A-finalen. Kenneth Hansen vant, mens Steinar Jøranli på tredjeplass ble best av de norske.

Kenneth Hansen og Martin Schanche vant de første innledningsomgangene. Det gjorde at Schanche hadde beste startspor helt til Michael Jernberg slo til med en kjempetid i den tredje innledningsomgangen. Det gjorde at nordmannen ble skjøvet ned i startrekke to, og god kjøring av Kenneth Hansen i starten i A-finalen gjorde at Schanche aldri fikk muligheten til å komme fram i tet.

Han presset bra på de to første rundene, men fikk en punktering på venstre forhjul og falt bakover etter hvert. Like før mål ble han påkjørt av Per Eklund. Resultatet var brukket styrestag, og bilen raste rett ut i en stor barkhaug.

- Etter den kjøringen er ikke Per Eklund kvalifisert til å kjøre gressklipper engang, raste Schanche etter finalen. Han mente svenskens kjøring var «dyrisk», og kunne ikke forstå at det var nødvendig å kjøre inni ham for å passere.

Uten sjanser

Martin Schanche sa også at han har lite håp om å kunne kjempe om EM-tittelen etter det som skjedde på Lyngås søndag. Fortsatt ligger han på andreplass på sammenlagtlisten, men avstanden fram til Kenneth Hansen er for stor.

Steinar Jøranli gjorde en kjempeinnsats på Lyngås og tok tredjeplassen, men i kampen mot svenskene Kenneth Hansen og Per Eklund var han sjanseløs. Det var også Ludvig Hunsbedt, men for ham var det tekniske problemer som gjorde dagen helsvart.

Først røk drivakselen i bilen hans i den andre innledningsomgangen, og deretter fikk han en real motorstopp i den tredje. Aldri tidligere har Hunsbedt opplevd så mye motgang på Lyngås.

Kjempebra

Når det først gikk skikkelig dårlig i den største klassen, gikk det kjempebra i den minste. Eivind Opland tok en solid og klar seier, selv om han innledet søndagen heller dårlig. Han kjørte seg veldig bra opp utover dagen, og i finalen tok han teten fra andre startspor.

Når han først hadde kommet seg i teten ble resten av finalen den reneste parademarsjen for trønderen.

Han er så å si sikker på å vinne EM-tittelen i divisjon II. Så stor ledelse har han at det rekker for ham bare å stille opp i de to gjenstående EM-rundene for å trygge seieren.