Schanche vant og ble svenskenes yndling

Arvika: Martin Schanche vant den felles svensk-norske mesterskapsrunden i rallycross lørdag og ble svenskenes yndling på grunn av ulvesaken.

Etter at Martin Schanche hadde sikret seg sesongens første seier i rallycross, fikk han både gottepose og klapp på skulderen fra mange av de svenske tilskuerne.

De var vel ikke så imponert over at han hadde slått alle de svenske rallycrosshåpene ned i støvlene, men stickeren han har på bilen, som forteller at ekte mannfolk skyter ikke ulv, er gått rett hjem i svenskenes hjerter.

Det var ikke så rent få av tilskuerne som ville vite hvor de kunne få tak i stickeren, og Martin Schanche hjalp til så godt han kunne.

Mr. Rallycross hadde bare fjerde startspor i A-finalen i Arvika. Han kom ut som fjerdemann, men hang på lederne, der Kenneth Hansen og Eivind Opland kjempet en tøff kamp.

- Jeg visste det måtte gå galt, så da Opland kom borti Hansen benyttet jeg sjansen til å kjøre forbi, sa Schanche, som tok ledelsen to runder før mål. Han ble presset av Per Eklund mot slutten, men holdt unna.

- De gamle er eldst, sa Schanche til Eklund etter løpet. Svensken var enig og slo fast at de to snart er 120 år gamle - til sammen.

Etter duellen mot Kenneth Hansen fikk Eivind Opland det svarte flagget. Han ble plassert sist i A-finalen.

(NTB)