Scharner sa unnskyld

Senket favorittklubben Arsenal i debuten.

(Dagbladet.no:) Wigan - Arsenal 1-0. Kampuret viste 77 minutter, og det hadde nesten ikke skjedd noe som helst i kampen. Da dukket Paul Scharner opp på bakre stolpe, i debutkampen.

Han steg til værs, og headet innlegget fra høyre knallhardt i mål. Arsenal-keeper Manuel Almunia var sjanseløs.

Den tidligere Brann-spilleren ble dermed raskt en helt på JJB Stadium. Han kom inn etter en halvtime i 1. omgang.

Mål i en debutkamp er stort nok i seg selv, men for Scharner var dette ekstra spesielt. Arsenal har nemlig alltid vært favorittklubben til østerrikeren.

- Unnskyld, Arsenal, sa han spøkefullt til Sky Sports etter kampslutt.

Lyset gikk

Hvis vi setter litt krav til hva en målsjanse er - og det gjør vi - var det svært få i denne ligacup-semifinalen.

- Vi var forferdelige i 1. omgang. Jeg spurte spillerne i pausen om de spiller cupfinale hver år, for det så ut som de ikke brydde seg, sier Wigan-manager Paul Jewell.

DEBUTJUBEL: Paul Scharner ble en helt første dag på jobben, da han scoret mot Arsenal. Her jubler han med Jimmy Bullard og Steve McMillan. Foto: REUTERS
DEBUTJUBEL: Paul Scharner ble en helt første dag på jobben, da han scoret mot Arsenal. Her jubler han med Jimmy Bullard og Steve McMillan. Foto: REUTERS Vis mer

Graham Kavanagh skrudde et frispark rundt Arsenal-muren i 1. omgang, men keeper Manuel Almunia hadde full kontroll på skuddet som ikke var hardt nok.

Fredrik Ljungberg klarte nesten å få kontroll på et gjennomspill tidlig i kampen, men fikk bare ei tå på ballen.

Det var stort sett det som skjedde foran de to målene.

Da er det ikke rart at kveldens nest største jubelbrøl kom da lyset gikk på stadion. På grunn av et strømbrudd i byen, ble hele stadion mørkelagt og spillerne ble sendt i garderoben av dommeren.

Arsenal kan gå videre

Etter denne ikke planlagte pausen, tok spillet seg litt opp. Det var litt mer tempo over det som skjedde, men det gikk fortsatt langt mellom målsjansene.

Noen minutter før Scharner-målet var derimot hjemmelaget nære på. Arjan De Zeuw headet en corner fra Jimmy Bullard mot mål, men bommet med halvannen meter. Like ved dødlinja sto Andreas Johansson, som klarte å heade ballen mot mål, men den ble klarert på streken.

- Jeg er virkelig glad. Det er bare å gratulere gutta, for 2. omgang var fantastisk, sier Scharner.

Til tross for tapet har Arsenal fortsatt mulighet til å gå til finalen i ligacupen. Lagene møtes igjen om to uker, og da skal du ikke se bort fra at Arsene Wenger mønstrer et litt mer toppet lag enn i kveld.

Debatt

Er det riktig av Arsenal å hvile sentrale spillere som Henry, Campbell og Pires i en semifinale?

NYE STRIPER: Paul Scharner spilte debutkampen med en ny hårsveis. En hvit og en blå stripe i håret.
MØRKT: Spillet på JJB Stadium var lenge helsvart, og i 2. omgang gikk også strømmen. Etter ti minutter kunne kampen fortsette.
SENDT I GARDEROBEN: Dommer Howard Webb måtte sende spillerne i garderoben da flomlyset forsvant i 2. omgang.