Schei Lindbæk klar for tysk 3. divisjonsklubb

Skrev treårskontrakt med Essen.

(Dagbladet.no): André Schei Lindbæk (29) takket nei til Start, etter at han først sa både nei og ja til en kontrakt ut året hos kristiansandsklubben.

I dag skrev Lindbæk under en treårskontrakt med Rot-Weiss Essen. Det bekrefter spissen overfor Dagbladet.no.

Til NTB sier agent Per A. Flod at Lindbæk har opsjon på det tredje året.

- Jeg er veldig fornøyd og tror jeg skal passe godt inn i laget. Jeg er også godt fornøyd med vilkårene, sier Schei Lindbæk ifølge NTB.

Lørdag stakk spissen fra Sørlandet fordi han hadde et tilbud fra en tysk klubb. Den klubben var Rot-Weiss Essen i i regionalliga nord, det tredje nivået i tysk fotball. I samme liga spiller også B-lagene til Hamburg og Werden Bremen.

Lindbæk har trent med Rot-Weis Essen siden i går og har fått rosende omtale av sportsdirektør Olaf Janssen på klubbens hjemmeside.

- Lindbæk er en midtspiss. Han har internasjonal erfaring fra Norge, Spania og Sverige, og kan passe perfekt inn i trener Heiko Monans system, sier klubbens sportslige leder Olaf Janssen.

Schei Lindbæk startet fotballkarrieren i Nordstrand i Oslo og har også spilt for Molde, Skeid, Kongsvinger og Viking i Tippeligaen. Spissen har også prøvd seg i spanske Numancia og Las Palmas, samt svenske Landskrona og islandske Hafnarfjardar.

FIKK U21-LANDSKAPER: André Schei Lindbæk har spilt for for en rekke tippeligaklubber. De tre neste årene skal han tilbringe i i tysk fotball. Foto: Scanpix
FIKK U21-LANDSKAPER: André Schei Lindbæk har spilt for for en rekke tippeligaklubber. De tre neste årene skal han tilbringe i i tysk fotball. Foto: Scanpix Vis mer

Sist sesong spilte han amatørfotball for Køge i dansk 1. divisjon, der han scoret 10 mål på 12 kamper.