Scheie frykter juryen mer enn tåka

- For fælt om jentene ikke skal få god nok fart i Norge, sier Nrk-profilen.

KOLLEN-TÅKA: I dag kom tåka I Holmenkollen.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KOLLEN-TÅKA: I dag kom tåka I Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Følg kvinnenes normalbakkerenn i hoppstudio fra kl. 15.00!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Kollen-tåka skapte bekymring blant de hoppinteresserte på morgenen i dag, men med noen timer igjen til jentenes normalbakkerenn i Midstua, virker det som om forholdene skal bli gode nok.

NRK-kommentator Arne Scheie har i hvert fall ingenting å klage på i det han forbereder seg på guttas kvalikrenn, som går først nå kl. 12.30.

- Når jeg står her, så ser jeg jo at forholdene er veldig bra. Det blåste mer der oppe tidligere, men her er det ikke noe problem å hoppe. Nå blir det jo gode TV-bilder også, vi ser jo hopperne, sier Scheie til Dagbladet.

- Hvilke forventninger har du til hoppinga i dag?

- Når det gjelder guttas kvalik, så tenker jeg ikke så mye på den, for der må jo alle de fire norske være med. Når det gjelder jentene, så er det jo veldig spennende, både med de norske jentene, og ikke minst rennet, hvordan kvaliteten blir på det, og om det blir et klarsignal for Sotsji. Nå skal de jo ha verdenscup neste år, og det hadde vært morsomt om de kunne tatt enda et steg til og fått OL også, sier Scheie.

-  Men det avhenger veldig av hva juryen gjør her i dag, de kan ødelegge alt om de ikke gir fart. Tenk deg Liberec for to år siden, da ga de mindre fart til jentene enn de ga til gutta, sier en litt mer opphisset hoppentusiast.

Kan ødelegge
Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen har vært klokkerklar på hva han forventer av juryen i dag.

FORVENTER FART: NRK-reporter Arne Scheie mener juryen må legge forholdene til rette for god hopping i kvinnenes VM-hopprenn.Foto: Lise Åserud / Scanpix
FORVENTER FART: NRK-reporter Arne Scheie mener juryen må legge forholdene til rette for god hopping i kvinnenes VM-hopprenn.Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Arne Scheie er ikke mindre opptatt av at de som bestemmer er nødt til å legge forholdene til rette for et godt renn.

- Det kan jo ødelegge for dem i framtiden. Når IOC skal vurdere skihopp for jenter, og de ser alle dette ned på kulen, så tenker de fort at: «Nei, dette holder ikke». Så hvis juryen gir fart på de mindre gode og lar dem gå langt ned, så kan de heller gå ned på farten for de beste. Da blir det et kjemperenn, sier Scheie til Dagbladet.

- Nå har de hatt en kamp i 80 år for å bli godtatt, og da blir det for fælt om de i Norge skal få en teknisk delegert og en rennleder som ikke gir fart, sier Scheie, med adresse til rennleder Torgeir Nordby, og teknisk delegert Eero Kuusinen fra Finland.

Kan bli historisk
Et godt renn må være hovedmålet, men Arne Scheie har ikke avskrevet de norske hopperne heller, til tross for en smått skuffende sesong så langt.

- Jeg tror det blir vanskelig å komme forbi Daniela Iraschko, så kan vi jo også få historie med 14-årige Sara Takanashi om hun skulle vinne, sier NRK-kommentatoren.

- Det har ikke vært noen stor sesong for de norske jentene, men det er nå det gjelder. Anette blir stadig bedre, sier Scheie.

MØRKT: Midstubakken kl. 11.15 i formiddag.MMS-foto: Gorm S. Andresen/Dagbladet
MØRKT: Midstubakken kl. 11.15 i formiddag.MMS-foto: Gorm S. Andresen/Dagbladet Vis mer