NRK-LEGENDE:  Arne Scheie, her fra da han kommenterte en renn i Finland i 2011. Foto:  Thomas Rasmus Skaug
NRK-LEGENDE: Arne Scheie, her fra da han kommenterte en renn i Finland i 2011. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Scheie gråt da han tok farvel. I dag gjør han comeback i hoppbakken

På plass i Vikersund.

Skiflyging fra Vikersund. På NRK1 fra klokka 16.00

VIKERSUND (Dagbladet): I mars i fjor kommenterte Arne Scheie (71) sitt siste hopprenn for NRK. Dette skjedde i Planica, og siden har han ikke sett et eneste hopprenn «live».

Derfor blir det et historisk comeback i Vikersund i dag. NRK-legenden har takket ja til en invitasjon, og vil være på plass under verdenscuprennet i skiflyging.

- Det blir det første rennet jeg ser «live» igjen, bekrefter han overfor Dagbladet.

Gråtkvalt Følelsene var sterke da Scheie takket av etter 42 år i mars i fjor. Gråtkvalt sa han på direkten:

- Til alle seere vil jeg igjen si tusen takk for nok en hoppsesong med NRK. Det har alltid vært et stort privilegium å få kommentere hopp i NRK. Jeg står i takknemlighetsgjeld til alle for at jeg i 42 sesonger har fått anledning til å formidle prestasjoner, dramatikk og spenning fra denne idretten.

- Nå er det slutt. Jeg takker for fantastiske minner. Jeg blir rørt, og for siste gang setter jeg over til Oslo. Vær så god, Oslo.

Foran TV-skjermen satt Hopp-Norge og gråt med Scheie. I ettermiddag blir det altså en «gjenforening» i Vikersund, hvor det er ventet folkefest og kanskje ny verdensrekord.

God opptakt Opptakten til dagens renn var den beste i går, da Anders Fannemel hoppet 246 meter i kvalifiseringen. Det er 50 centimeter bak den gjeldende verdensrekorden til Johan Remen Evensen.

Les alt om dramaet i Dagbladets papiravis i dag.

Scheie sier at han hadde tenkt seg på NM i Holmenkollen tidligere i måneden. Men manglende annonsering gjorde at han ikke ble klar over rennet før samme ettermiddag, og før det var for seint å komme seg til hoppbakken.

Om muligheten for hopp over drømmegrensa på 250 meter i dag sier han:

- Som Peer Gynt sa: Å spå om framtida er vanskelig. Men jeg håper på lange svev, og at det blir god PR for Vikersund og hoppsporten, sier han.

246 METER! Anders Fannemel i Vikersund i går. Han var en halv meter bak verdensrekorden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
246 METER! Anders Fannemel i Vikersund i går. Han var en halv meter bak verdensrekorden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer