FRISKMELDT: - 20 minutter av livet er borte, sier Arne Scheie om den dramatiske ulykken. Han husker ingenting. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. ARKIVFOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
FRISKMELDT: - 20 minutter av livet er borte, sier Arne Scheie om den dramatiske ulykken. Han husker ingenting. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. ARKIVFOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADETVis mer

Scheie klar for cupfinalen

Tilbake på jobb i dag etter sykkelvelten.

(Dagbladet): Seks dager etter den dramatiske sykkelvelten, er Arne Scheie (68) tilbake på jobb i dag.

Den populære NRK-kommentatoren pådro seg hjernerystelse, brudd i skuldra og et blått øye under dramaet sist torsdag. Scheie var på vei til NRK-jobben i Oslo, da han falt av sykkelen.

- 20 minutter av livet er borte, sier Scheie, som ikke husker noen ting.

Likevel er han tilbake på jobb allerede i dag. Det betyr at han rekker å kommentere søndagens cupfinale mellom Hødd og Tromsø.

Han fryktet først at han skulle være sykemeldt helt fram til jul.

Uten hjelm
Glatt føre ble TV-profilens skjebne. Han brukte verken hjelm eller hjul med piggdekk, og ble hjulpet av forbipasserende.

- De siste dagene har jeg hatt god tid til å reflektere. Og jeg spør meg: Hvordan kunne jeg være så syk at jeg ikke brukte hjelm?

Scheie kommer ikke til å kommentere verdenscupåpningen i hopp på Lillehammer fra fredag. Under NM på Rena forrige helg vikarierte NRK-kollega Ingrid Sørli Glomnes.

- Jeg har fått en kraftig påminnelse om hvor skjørt livet kan være. Det gikk bra, men det kunne også gått mye verre, påpeker Scheie.

Tradisjon
Søndag kommenterer han sin cupfinale nummer 20.

- Med stadig flere fotballkamper, er det viktig med begivenheter som skiller seg ut fra massen. Cupfinalen er en tradisjon som går tilbake til 1902. Jeg ser at Hødd venter 10.000 blåkledde i Oslo. Det forteller hvor stort det er, sier Scheie, som fortsatt har blått øye.

- Jeg er glad jeg skal kommentere. På skjermen kan jeg ikke være, slår han fast.