Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scheie om hoppbråket: - Dommeren må ha sett noe vi andre ikke har sett

Forstår ikke stilkarakter - støtter Stöckl.

OPPGITT:  Landslagstrener Alexander Stöckl skjønner ikke hvorfor Johann André Forfang bare fikk 17,5 i stil. Han får støtte av mangeårig NRK-kommentator Arne Scheie. Foto: NTB Scanpix
OPPGITT: Landslagstrener Alexander Stöckl skjønner ikke hvorfor Johann André Forfang bare fikk 17,5 i stil. Han får støtte av mangeårig NRK-kommentator Arne Scheie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Johann André Forfang (20) ble beste nordmann på tredjeplass under verdenscuprennet i hopp søndag. Sloveneren Peter Prevc vant i Russland, men etterpå kom stilkarakterene til Forfang i fokus.

I sitt andre hopp landet han på 140 meter, noe som er ny bakkerekord i Nizhny Tagil. Dommerne belønnet Tromsø-hopperen med 17,5 - 19 - 18,5 - 18 - 19.

- 17,5 ... Hva tenker dommer A på her, da? ropte NRK-kommentator Ingrid Sørli Glomnes på direkten.

- Her kunne jeg gitt 20 i stil, erklærte ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Norsk dommer Dommer A var fra Norge og heter Martin Rønningen. Etter rennet uttalte en oppgitt landslagtrener Alexander Stöckl følgende til NTB:

- Jeg skjønner ingenting. Han (Forfang) setter bakkerekord på 140 meter og setter nedslag. Jeg er skuffet over den norske dommeren som gir lavest stilkarakter.

Stöckl får støtte av tidligere NRK-kommentator Arne Scheie, som Dagbladet ringer mandag formiddag:

- Mitt spørsmål til Rønningen er: Hvor trakk han 2,5 poeng? Alt er subjektivt. Men han må ha sett noe vi andre ikke har sett.

Feil knapp? Så oppgitt var Stöckl etterpå at han lurte på om den norske dommeren hadde trykket på feil knapp.

- Jeg ville selv gitt 18,5 eller 19, påpekte østerrikeren. Og får støtte av Scheie:

- Jeg er enig. Umiddelbart ville jeg gitt 19, sier den mangeårige NRK-kommentatoren.

Stöckl trekker sjelden fram enkeltstående stilkarakterer når han kommenterer innsatsen til de norske hopperne. Men denne gangen gjorde han et unntak.

Forfang endte 6,6 poeng bak toeren Michael Hayböck fra Østerrike, og 13,6 poeng bak vinneren Prevc.

I fyr og flamme NRK-duoen Sørli Glomnes og Remen Evensen var i fyr og flamme etter at nordmannen hadde landet på sletta i Nizhny Tagil.

- 140 meter! Ny bakkerekord på Forfang. For et hopp, dere. Oi, oi, oi, oi. Fra 17,5 til 19, ropte Sørli Glomnes.

BORTDØMT?  Johann André Forfang kom på tredjeplass i Russland. Foto: NTB Scanpix
BORTDØMT? Johann André Forfang kom på tredjeplass i Russland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ja, se her, da. Han leer ikke på en finger. Han hopper så enkelt og fint på ski. Og dét nedslaget på 140 meter, supplerte Remen Evensen.

Scheie sier:

- Mange ville gardert seg og ramlet ned som en sekk på 140 meter. Men Forfang var ikke inne på tanken i det hele tatt.

Generelt fornøyd Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra hoppdommer Martin Rønningen mandag. Scheie mener likevel at standarden på norske dommere generelt er god nok.

- De er opptatt av fair og objektiv dømming. Når jeg har snakket med østerrikere og tyskere - riktignok ikke dommere - får jeg av og til inntrykk av at de hjelper sine egne. Jeg understreker at det ikke er dommere som har sagt dette, men det er en slags forståelse av at det er sånn.

Han fortsetter:

- Å trekke 2,5 poeng på hoppet til Forfang er etter min mening for mye. De fire andre dommerne kan heller ikke ha blingset.

Til helga er det renn i Engelberg i Sveits. Kenneth Gangnes er beste nordmann i verdenscupen sammenlagt, på tredjeplass. Forfang er nummer fire.

Peter Prevc leder.

VILLE GITT 20 I STIL:  NRK-ekspert Johan Remen Evensen. Foto: NTB Scanpix
VILLE GITT 20 I STIL: NRK-ekspert Johan Remen Evensen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media