Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scheie om kvartfinalen: - Mye kommer til å handle om de første 20 minuttene

Kvartfinalekamp mellom Larvik og Vipers i kveld.

 KVARTFINALE I NM:  Amanda Kurtovic og Larvik er storfavoritter når de tar imot Vipers Kristiansand i Larvik Arena i kveld. Foto: NTB / Scanpix.
KVARTFINALE I NM: Amanda Kurtovic og Larvik er storfavoritter når de tar imot Vipers Kristiansand i Larvik Arena i kveld. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Eurosport Norge kl. 19.00: Larvik - Vipers Kristiansand

I kveld møter regjerende seriemestere Larvik Vipers Kristiansand i kvartfinalen i NM. De fem siste kampene mellom topplagene står 4-1 i favør Larvik.

Kristiansand-laget stakk derimot av med en sjokkseier mot Larvik i februar i år, men TV 2s håndballkommentator Frode Scheie tror ikke nødvendigvis at det taler til sørlendingenes fordel.

- Det kan ha gjort Larvik enda mer skjerpet før kveldens kamp. Mye kommer til å handle om de 20 første minuttene, og om Vipers får heng på Larvik eller om de parkerer kampen tidlig, sier Scheie til Dagbladet.

Likevel mener han at den regjerende mesteren ikke er like dominerende som tidligere, og at Vipers dessuten har et ess på trenerbenken.

- De har klart det før og det gir selvtillit. Vipers har en mester i (Gunnar) Pettersen som er god til å analysere og forberede lagene sine før kamp.

Målvaktskampen er avgjørende
Ikke overraskende trekker Scheie frem målvaktsspillet som en av de avgjørende for hvordan kveldens kvartfinale utspiller seg.

- Vipers har hatt litt ujevnt målvaktsspill og det er et lite minus for Gunnar, sier han.

- Larviks Sandra (Toft) har heller ikke vært like suveren i år. I fjor hadde hun en veldig god sesong, og har gått litt ned foreløpig i år, men hun er på gang nå, legger han til.

Redd Larvik trekker det lengste strået Til tross for rusk i åpningskampen i Champions League, revansjerte Larvik-jentene seg også i Romania forrige lørdag. Scheie er imponert over hvordan laget klarer å sjonglere mellom det internasjonale og det hjemlige seriespillet.

- De hadde en fin kamp mot Baia Mare i helgen  hvor de vinner borte. De begynner å komme i form nå og Larvik har vist god forbedring. Jeg er redd for at Larvik tar denne, sier han til Dagbladet.

Forrige serieppgjør mellom kvartfinalelagene endte 29-20 til Larvik.

Kampen mellom Larvik og Vipers går én dag før de øvrige tre kvartfinalene grunnet Larviks tette kampprogram i Champions League. I morgen møtes Tertnes og Oppsal, Glassverket og Storhamar mens Molde tar imot Sola.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!