Scheie om United: - Ser ikke lyst ut

Arne Scheie (78) er ikke spesielt entusiastisk når det kommer til Manchester Uniteds inneværende Premier League-sesong.

PROFIL: Arne Scheie følger favorittlaget Manchester United tett. Foto: Mariam Butt / NTB
PROFIL: Arne Scheie følger favorittlaget Manchester United tett. Foto: Mariam Butt / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg tror ikke at de rykker ned, men etter den første kampen har jeg ikke veldig stor tro på at de vil havne blant de fire beste, sier Scheie til Dagbladet.

- Blir det en ny fiaskosesong da eller?

- Hvis målsettingen bare er å være blant de fire beste, og de ikke klarer det, så er det ingen vellykket sesong. Om det er fiasko, vet jeg ikke. For øyeblikket, med all uroen rundt Ronaldo, eierne og ny manager, så ser det ikke lyst ut.

Etter det overraskende 1-2-tapet for Brighton på Old Trafford sist søndag, venter en potensiell tøff bortekamp mot Brentford lørdag. I den tredje runden kommer Liverpool på besøk til «Drømmenes Teater». Forrige sesong endte det med 0-5-tap.

På kort sikt frykter Scheie, som har vært United-supporter i over 60 år, for de røde djevlenes sesongstart.

- Det kan hende at Manchester United bare står med tre poeng etter de tre første kampene. Da er de allerede trolig seks poeng bak Manchester City. I verste fall står de med null poeng, men forhåpentligvis skjer ikke det. Den åpningen er tøff. Det er mange kamper igjen, men vi vet hvordan presset er fra supportere og pressen i England, minner 78-åringen om.

Solskjær-ønske

For et snaut år siden fikk Ole Gunnar Solskjær som kjent sparken som Manchester United-manager. Han ble erstattet av Ralf Rangnick ut sesongen, før sistnevnte egentlig skulle gå inn i en litt snodig konsulentrolle, noe som aldri skjedde.

VINKER: Ole Gunnar Solskjær under tiden som Manchester United-manager. Foto: Nigel Keene/ProSports/Shutterstock/NTB
VINKER: Ole Gunnar Solskjær under tiden som Manchester United-manager. Foto: Nigel Keene/ProSports/Shutterstock/NTB Vis mer

I sommer ble Erik ten Hag hentet inn fra Ajax.

- Det skulle bli så bra med Rangnick, men det ble det jo ikke. Så får vi se hvordan det går med Ten Hag. Det jeg så mot Brighton var ikke bra, forteller Scheie, som gjerne skulle sett at Ole Gunnar Solskjær fikk enda mer tid som manager for de rødkledde.

- Jeg skulle gjerne hatt med Ole Gunnar videre. Jeg kan ikke se at det har blitt så mye bedre siden han dro, men nå kan det snu seg hvis Ten Hag får det til.

Den mangeårige NRK-kommentatoren fortsetter:

- Det er vanskelig å kjøre Manchester United, det har vi sett siden Sir Alex Ferguson ga seg. Nå opplevde jeg Manchester Uniteds ligatrofétørke fra 1967-1993, og det kan fort gå mange år før de blir mestere igjen.

Skeptisk til Ronaldo

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Cristiano Ronaldo i sommer har ønsket seg vekk fra klubben, bare et snaut år etter at han returnerte.

FORTVILER: Cristiano Ronaldo for Manchester United. Foto: Reuters/Toby Melville/NTB
FORTVILER: Cristiano Ronaldo for Manchester United. Foto: Reuters/Toby Melville/NTB Vis mer

Portugiseren ønsker å spille i Champions League, der Manchester United ikke er med denne sesongen. Scheie stusser over at portugiseren i det hele tatt ble hentet.

- Jeg er veldig nysgjerrig på hvem det var som bestemte at Ronaldo skulle inn. Det har jeg ikke fått svar på. Jeg ser den kommersielle verdien, men mannen er snart 38 år, og selv om han lenge har vært en fantastisk spiller, er det ingen framtid, slår Scheie fast.

Han mener Manchester United har kjøpt seg et problem i Ronaldo, og spør seg om hvem som skal hente 37-åringen.

- Bør Manchester United kvitte seg med ham?

- Hvem skal de selge til? Real Madrid-presidenten (Florentino Pérez, journ.anm.) fikk nylig spørsmål om det, og han sa at: «Vi kjøper vel ingen som snart er 40 år.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer