Scheie rapper engelsk fotball

Arne Scheie har fri transfer fra NRK som gjesterapper på Folk & Røveres nye singel «Supermann».

-  Dette er en ide jeg har hatt lenge om å lage en låt med gamle fotballhelter fra 70-tallet, og da var det naturlig at det ble Arne Scheie som skulle være stemmen, sier hjernen bak Folk & Røvere, Ulf Nygaard.

Scheie måte ikke gå ned til dødlinja før han svarte ja til å være med.

-  Jeg plukket ut rundt 150 navn på fotballspillere fra de 25 største klubbene på 70-tallet og leste dem inn, sier Scheie.

-  Jeg måtte redigere vekk noen navn, blant annet er det noen av de gamle heltene som nå har roller som managere og direktører. Og de ville jeg ikke ha med for mange av fordi jeg ville ha en 70-talls koloritt. Det er sikkert noen som vil savne store spillere fra denne epoken, blant annet Trevor Brooking fra West Ham og kanskje Clyde Best, sier Nygaard.

Ulf i 1976

Han er ingen tilfeldig medgangssupporter. Ulf så det engelsk fotballyset i 1972 og sto fram som engelsk fotballspesialist i Dagbladet den 17.august 1976, under tittelen «Ulf, 10 år vet alt om engelsk fotball». Nygaard spilte da på Aurskogs miniputtlag.

Traff Arne i \'78

Han og Arne Scheie har også en lang fotballtid sammen. De traff hverandre i 1977. Ulf 11 og Arne en smule eldre.

 SAMMEN OM FOTBALL:  Ulf Nygaard, mannen bak Folk & Røvere. På sin nye singel får han hjelp av Arne Scheie. Foto: Daniel Sannum Lauten
SAMMEN OM FOTBALL: Ulf Nygaard, mannen bak Folk & Røvere. På sin nye singel får han hjelp av Arne Scheie. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Vi var på en familiesammenkomst og dette var på en lørdag. Ulf og jeg sneik oss ut i noen minutter for å få med oss fotballresultatene på BBC. Jeg traff da en som var nesten like interessert i engelsk fotball som meg, sier Scheie.

- Jeg hører fortsatt på BBC, sier Ulf, som også husker 1978 godt. Da ble han invitert av Arne Scheie til England for å se fotball.

- I utgangspunktet skulle vi se ligacupfinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest, men ekte fotballsupportere reiser jo ikke over for bare en kamp. Vi reiste derfor på onsdagen for å få med oss en europacupkamp. Fredag så vi Orient mot Fulham, sier Arne.

Sms fra Knut

Ulf og Arne kommer ikke til å opptre live med «Supermann» som blir å finne på albumet «Ti ting du må gjøre før du dør» i september. -  Nei, jeg er ikke noen liveartist. I tillegg har jeg litt sceneskrekk, sier Ulf.

Arne nikker og virker fornøyd med platedebuten.

-  Jeg fikk en sms fra Knut Nesbø som kan musikk. Han mente den var bra. Det er et godt nok kompliment for meg, sier DJ Arne.