Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scheie raser etter at Innsbruck-rennet ble stoppet

- Burde ventet til i morgen.

REAGERTE: Arne Scheie (til høyre) reagerte på at arrangørene valgte å stoppe dagens hoppukerenn etter første omgang istedenfor å avbryte og kjøre rennet i morgen. Her sammen med NRKs hoppekspert Espen Bredesen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
REAGERTE: Arne Scheie (til høyre) reagerte på at arrangørene valgte å stoppe dagens hoppukerenn etter første omgang istedenfor å avbryte og kjøre rennet i morgen. Her sammen med NRKs hoppekspert Espen Bredesen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Dagens hoppukerenn i Innsbruck ble avsluttet etter én omgang på grunn av vind, og resultatene fra omgangen ble stående.

Men også første omgang var preget av vind og ujevne forhold. Anders Bardal ble beste norske på en 14. plass.

Allerede i første omgang ble den østerrikske hopperen Wolfgang Loitzl sendt utfor i dårlige forhold, og hoppet skarve 70 meter. Arne Scheie i NRKs kommentatorboks uttrykte sin misnøye med det, og fortsatte etter at det ble klart at finaleomgangen ble avlyst.

- Skandale - De kunne avlyst i dag og hoppet seinere. Det ville vært mange muligheter, men de valgte å gå for denne løsningen, og da må de stå for det, sier NRK-kommentatoren til Dagbladet.

- Er dette en skandale?

- Klart det er en skandale. De kjører hopperne med altfor mye vind. Nå var det røde piler (måler vind) over hele bakken. Jeg synes det burde vært stoppet før.

Men det valgte altså arrangørene ikke å gjøre.

- Jeg mener å kjøre rennet i morgen ville vært en bedre løsning sportslig, fastslår Scheie.

Med dette mener han at rennet burde vært arrangert i Bischofshofen.

Uheldige med vinden Finske Anssi Koivuranta vant dermed det tredje hoppukerennet med 132,5 meter. Thomas Diethart leder Hoppuka 9,4 poeng foran Simon Ammann før siste renn mandag. Ammann ble nummer to i dag.

Ingen av nordmennene var spesielt heldige med vindforholdene, slik gikk det med dem:

Anders Jacobsen på 16.-plass klarte 120,5 meter, mens Rune Velta endte på 31.-plass med 105,4 poeng etter et hopp på 120,5 meter. Anders Fannemel hoppet bare 115,5 meter og fikk 101,3 poeng. Det ga 36.-plass.