SERIESTART: NRKs fotballekspert Arne Scheie holder Marita Skammelsrud Lund og LSK Kvinner som favoritt til å vinne Toppeserien i fotball. Her fra dagens kick off på Ullevaal stadion. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
SERIESTART: NRKs fotballekspert Arne Scheie holder Marita Skammelsrud Lund og LSK Kvinner som favoritt til å vinne Toppeserien i fotball. Her fra dagens kick off på Ullevaal stadion. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Scheies favorittdame i drama før seriestart

Måtte sy 13 sting.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lørdag starter Toppserien for kvinner i fotball. I dag var det kick off på Ullevaal stadion, og i lokalet ble det spesielt summet om én klubb: LSK Kvinner.

De fleste eksperter, deriblant NRKs Arne Scheie, holder Åråsen-laget som favoritt.

- Hyggelig, sier kaptein Marita Skammelsrud Lund (24).

- De vant i fjor, og har fått tilvekster til laget, påpeker Scheie, og poserer sammen med midtstopperen på favorittlaget.

13 sting
LSK Kvinner åpner borte mot Sandviken. Og da er spørsmålet hvor hardt midtstopper Skammelsrud Lund tør å tråkke til i hodeduellene.

I påsken skjedde det en episode av den uhyggelige sorten. Skammelsrud Lund - som for øvrig er niesen til den tidligere RBK-stjernen Bent Skammelsrud - trente styrke. Da hun skulle opp på en kasse, falt hun og måtte sy 13 sting.

- Det var i forbindelse med egentrening. Det så nok dramatisk ut for alle rundt meg. Men det var ikke spesielt smertefullt, sier LSK-kapteinen. Hun stilte med plaster i panna på dagens kick off.

- Knepen favoritt
LSK kvinner ble seriemester i fjor. Tøffest blir trolig kampen mot Stabæk.

- Jeg holder LSK som knepen favoritt, sier Olav Traaen, NRKs ekspert på kvinnefotball.

- Det har kommet inn tre spillere fra Røa - Madeleine Giske, Lene Mykjåland og Emilie Haavi. I tillegg har de fått en finsk spiller i Katri Nokso-Koivisto. LSK har også en dyktig leder i Hege Riise, sier Traaen.

2013 blir et svært spennende år for fotballjentene. I sommer er det EM i Sverige. Norge spiller i gruppe B med Tyskland, Island og Nederland.