Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schifferer overlegen- Aamodt fornøyd

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (NTB-Reuters): Andreas Schifferer fra Østerrike tok sin fjerde utforseier for sesongen da han var raskest i dagens verdenscuprenn. Kjetil André Aamodt fant aldri rytmen, men kjørte likevel ned til en flott 5. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det stemte ikke helt, det ble litt mye vingling med armene. Men plasseringen var grei nok. Jeg er fornøyd, utfor-formen har vært bra i hele år, sier Aamodt til NTB.

Løypa i Garmisch-Partenkirchen var knallhard, men ifølge Aamodt en av de beste han har kjørt i så langt i sesongen.

- Veldig bra, jeg trivdes godt. 5. plass er det beste jeg har klart i denne løypa noen sinne. Jeg var langt bak Schifferer, men han er ikke umulig å slå, sier Aamodt, som mener skiene blir viktige i Nagano.

Skiene avgjør

- Det er utrolig mange som kan vinne, jevnere har det ikke vært på flere år. Snøen i Nagano er bløtere, derfor tror jeg gliden vil være helt avgjørende. Jeg er fornøyd med mine ski, og tror jeg har mer å hente i de flate «gli-bakkene» i Japan, sa Aamodt.

I morgen er det super-G i Garmisch, og nordmannen satser på å ta steget opp på seierspallen.

-Østerrikerne er knallsterke, men slipper jeg meg enda mer løs blir det fort en plass på pallen. I dag turde jeg liksom ikke helt, men i morgen gir jeg alt, lover Aamodt.

Sju blant de 12

Østerrike viste igjen at de er den ledende alpin-nasjonen denne sesongen. Sju mann blant de 12 beste er imponerende, og da var ikke Patrick Ortlieb, som var raskest på torsdagens trening, inne blant de 20 beste.

Minst sju kjørere kjemper om fire østerrikske OL-plasser i utfor. Schifferer og Maier er klare, hvem som tar de to siste er svært usikkert.

Franskmannen Nicolas Burtin skilte østerrikerne på pallen. Han var 56 hundredeler bak vinneren, men 19 hundredeler foran tredjemann Hermann Maier, som i dag tapte den interne kampen mot romkamerat Schifferer.

- Det var selvfølgelig ekstra stas å slå Maier. Men kjøringen var ikke perfekt. Jeg må nok belage meg på å være favoritt i OL, men den konkurransen er en helt annen historie, sa overlegne Schifferer.

Skuffet

- Jeg ønsker alltid å vinne, derfor var det skuffende å bare bli nummer tre. Men, jeg skal kanskje være fornøyd, jeg kan jo ikke vinne hver gang, sa Maier som etter at han droppet forrige ukes renn på hjemmebane i Kitzbühel måtte tåle beskyldninger om at han er blitt «høy på pæra».

Dagens tredjeplass viste i hvert fall at han har beholdt formen etter pausen.

- Gøy å få det til i en lang løype, jeg er normalt best i sprint-utfor. Jeg har mye å bevise, derfor er det topp å lykkes, sa andremann Burtin som etter forrige sesong ble sparket fra det franske landslaget på grunn av dårlig form. I år står han utenfor landslaget, men klarer seg glimrende likevel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!