Schild suveren - Løseth nummer 21

- Har stort potensial, sier Finn Christian Jagge om den norske jenta.

• Les også: Aksel Lund Svindal suveren - gleder seg til fortsettelsen

Østerrikske Marlies Schild er suverent best i slalåm på kvinnesiden og tok sin andre seier av like mange mulige i verdenscupen i Panorama søndag.

Hun gjorde som i Reiteralm for 14 dager siden og vant klart, men i Reiteralm hadde hun lagvenninnen Nicole Hosp på plassen bak seg. Denne gangen var det tsjekkiske Sarka Zahrobska som var nærmest den østerrikske slalåmdronningen.

Kroatiske Ana Jelusic tok tredjeplassen. Hun ble slått av Zahrobska med ett hundredel, så selv om vinneren var helt suveren, var det en spennende kamp om annenplassen.Nina Løseth var den eneste av de norske jentene som fikk kjøre finaleomgangen. Hun lå på 24.-plass etter første omgang og kjørte seg opp til 21.-plassen til slutt.

Bra innsats

- Jeg synes Nina Løseth gjorde en bra innsats. Hun har grunn til å være fornøyd med dette, sa fjorårstreneren Finn Chr. Jagge.

- Det er ingen tvil om at Nina Løseth har potensial, og det er en løper jeg tror vi kan få mye glede av i årene som kommer, men søndag ble hun litt for reservert, mente Finken Jagge etter at begge omgangene var unnagjort i Panorama.

Storesøster Lene Løseth kjørte inn til en svak 44.-plass og fikk ikke kjøre annenomgangen, mens den tredje norske jenta som deltok i søndagens slalåmrenn, Anne-Marie Müller, kjørte ut.

GRUNN TIL GLEDE: Østerrikes Marlies Schild  var, som Aksel Lund Svindal, i en egen klasse i dag. Her jubler hun etter målgang. Foto: TODD KOROL/REUTERS/SCANPIX
GRUNN TIL GLEDE: Østerrikes Marlies Schild var, som Aksel Lund Svindal, i en egen klasse i dag. Her jubler hun etter målgang. Foto: TODD KOROL/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Nina Løseth innfridde med 13.-plass i verdenscupåpningen i slalåm i Reiteralm for 14 dager siden, men klarte ikke helt å følge opp nå.

De kvinnelige alpinistene fortsetter sine verdenscuprenn i Lake Louise neste helg etter at mennenes verdenscupsirkus i alpint nå flytter seg til Beaver Creek i Colorado.

(NTB)

HAR POTENSIAL: Det mener Finn Christian Jagge om Nina Løseth, som kjørte inn til 21.-plass i dag.