Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schiøtz kritiserer pressen

Advarer mot forhåndsdømming i Mikel-saken.

(Dagbladet.no):- Et kaos av detaljer, sa Andersens forsvarer Cato Schiøtz da han innledet sitt foredrag i Oslo tingrett i dag.

Han la stor vekt på at Morgan Andersen klient hadde blitt forhåndsdømt av mediene.

- I dette kaoset av detaljer må man være meget forsiktig med å være skråsikker. Hvordan kontraktene henger sammen vet egentlig verken jeg eller aktor 100 prosent, sier Schiøtz.

Lekkasjer 

-  Det er svært betimelig av aktor å legge vekt på forhåndsdømming av Morgan Andersen. Det skyldes pressedekningen i saken, som har vært basert på lekkasjer fra politiet. Pressens kritiske oppgave har glimret med sitt fravær, fortsatte forsvareren.

Tidligere i dag har aktor Svein Holden brukt flere timer på sitt innledningsforedrag. Her la hanvekt på at Morgan Andersen i stor grad var forhåndsdømt etter at saken fikk stor omtale i mediene.

Hovedaktøren selv, tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen, erklærte ikke straffskyld da saken startet opp i dag tidlig.

Det hele bunner ut i at Morgan Andersen skal ha byttet ut flere sider i en kontrakt som skal stamme fra 22. april 2005, den dagen Obi Mikel fylte 18 år.

BASERT PÅ LEKKASJER:
Pressens kritiske oppgave har glimret med sitt fravær, mener forsvarer Cato Schiøtz. Foto: SCANPIX
BASERT PÅ LEKKASJER: Pressens kritiske oppgave har glimret med sitt fravær, mener forsvarer Cato Schiøtz. Foto: SCANPIX Vis mer

Fikk amatørstatus

Den svært talentfulle fotballspilleren kom til Norge sammen med tre andre nigerianere sommeren 2004. De skulle utvikle seg som spillere i regi av Nork toppidrettsgymnas (NTG).

Mikel fikk amatørstatus for fotballklubben Lyn, noe som betød at han ikke kunne spille for klubbens førstelag.

Det er satt av åtte dager til saken i Oslo tingrett. Et 20-talls vitner er kalt inn, blant annet Atle Brynestad og flere ansatte i Norges fotballforbund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media