Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schjønberg fra VIF til Nest-Sotra

Var Rekdals assistent.

BYTTER KLUBB: Morten Schjønberg (t.h) er erstattet i VIF og forlater nå Tippeligaen i Oslo for 1. divisjon på Vestlandet. Foto: 0.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
BYTTER KLUBB: Morten Schjønberg (t.h) er erstattet i VIF og forlater nå Tippeligaen i Oslo for 1. divisjon på Vestlandet. Foto: 0. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Danske Michael Schjønberg (47) er ansatt som ny hovedtrener i 1. divisjonsklubben Nest-Sotra. Han kommer fra jobben som trener i Vålerenga.

Det skriver bergensklubben på sin hjemmeside.

- Jeg vil være med på reisen og synes det klubben har klart så langt er utrolig spennende. Jeg liker måten Nest spiller fotball på og jeg ser fram til å bygge klubben videre, sier Schjønberg om ansettelsen.

Dansken var senest i sommer kandidat til å ta over som landslagssjef både for Japan og Sør-Korea.

Nest-Sotra åpnet årets sesong godt, men det ble til slutt en kamp for å overleve i 1. divisjon for det nyopprykkede laget. Likevel ser ikke Schjønberg på ansettelsen som et steg tilbake i karrieren.

- Jeg er ikke for fin til å ta en jobb i 1. divisjon. Det har jeg gjort før i Danmark og det elsket jeg. Jeg har sterke ambisjoner for klubben. Vi kommer til å jobbe steinhardt på feltet hver dag for å nå så langt vi ønsker, sier 47-åringen.

Schjønberg har tidligere vært trener i Hannover, sportsdirektør i Kaiserslautern og hovedtrener for Vestsjælland. Nå skriver han under en toårskontrakt med Nest-Sotra, gjeldende fra 1. januar 2015.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media