Andy og Fränk Schleck kom til kort mot Cadel Evans i Tour de France. I endagsrittet Clásica San Sebastián slipper brødrene konkurransen fra australieren. Foto: AP Photo / Christophe Ena
Andy og Fränk Schleck kom til kort mot Cadel Evans i Tour de France. I endagsrittet Clásica San Sebastián slipper brødrene konkurransen fra australieren. Foto: AP Photo / Christophe EnaVis mer

Schleck-brødrene vil reise seg i klassiker

Deltar i Clasica San Sebastian.

Andy og Fränk Schleck kom til kort mot Cadel Evans i Tour de France. I endagsrittet Clásica San Sebastián slipper brødrene konkurransen fra australieren.

Brødreparet fra Luxembourg fullførte Touren på annen- og tredjeplass, men kunne ikke hamle opp med Evans på tempoetappen på nest siste dag.

Når sommerklassikeren Clásica San Sebastián kjøres lørdag er Andy og Fränk Schleck blant utfordrerne til favorittene Philippe Gilbert og Samuel Sánchez.

Alberto Contador har valgt å droppe den fjelldominerte klassikeren. Men vår egen verdensmeter, Thor Hushovd, fjorårsvinner Luis Léon Sánchez og hans spanske landsmenn Oscar Freire og Joaquim Rodríguez blir å finne på startstreken.

Italienske Damiano Cunego og Sylvain Chavanel har også muligheter til blande seg inn i teten.

Rittet både starter og har målgang i den baskiske provinsen Gipuzkoa. Rytterne må over seks stigninger, deriblant 1.-kategoristigningen Jaizkibel, i den 234 kilometer lange løypa. Arrangøren har besluttet å bruke nøyaktig samme løype som i fjor når rittet arrangeres for 31. gang.

- Det er en løype som passet meg godt i fjor. Starten flyter relativt godt, men så blir rittet beinhardt. Jeg tror jeg er i god form, selv om Touren var temmelig utfordrende, sier 2010-vinner Luis Léon Sánchez, som vant den 9. etappen i årets Tour de France.

(NTB)