Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schleck fikk ingen hjelp av B-prøven

- Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt.

POSITIV B-PRØVE: B-prøven til Frank Schleck er også positiv. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
POSITIV B-PRØVE: B-prøven til Frank Schleck er også positiv. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer

(Dagbladet): RadioShack-rytter Fränk Schleck (32) leverte en positiv dopingprøve under Tour de France 14. juli - og ble kastet ut av rittet kvelden 17. juli.

Prøven viste spor av det vanndrivende stoffet Xipamide.

Nå viser det seg at også B-prøven til Schleck er positiv.

Det bekrefter Schleck selv i en pressemelding.

HEVDER HAN ER USKYLDIG: Frank Schleck stiller seg uforstående til den positive dopingprøven. Foto:  AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
HEVDER HAN ER USKYLDIG: Frank Schleck stiller seg uforstående til den positive dopingprøven. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer

- Resultatet er det samme, for meg endrer det ingenting. Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, sier Schleck.

- Jeg vil fortsette kampen for å finne ut hvordan jeg fikk stoffet i kroppen.Hva jeg har gjort, spist og drukket de dagene før jeg ble testet 14. juli. Vi ser på hvem jeg møtte, hva jeg er vært i kontakt med og hvilke kosttilskudd jeg har tatt, sier Schleck.

Rytteren fra Luxembourg ble nummer tre i fjorårets Tour de France, og truet med anmeldelse da den positive A-prøven ble kjent.

- Jeg kjenner ikke det vanndrivende stoffet, og en lege måtte se nærmere på hva det faktisk var. Nå venter vi. Jeg har naturligvis levert en B-prøve. Hvis den er unormal, vil jeg anmelde for forgiftning, sier Schleck.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media