Schleck-gutta skal begrense tapet

- Vet vi ikke er så gode på tempo.

FORBEREDT PÅ TIDSTAP: Fränk Schleck er tredjemann i sammendraget, før dagens etappe. Han er forberedt på å tape tid i Annecy. Foto: REUTERS
FORBEREDT PÅ TIDSTAP: Fränk Schleck er tredjemann i sammendraget, før dagens etappe. Han er forberedt på å tape tid i Annecy. Foto: REUTERSVis mer

Direkte 11.10: Følg den 18. Tour de France-etappen

(Dagbladet.no) På åpningstempoen i Monaco for nesten tre uker siden kom Alberto Contador på andreplass bak Fabian Cancellara. Andy Schleck var 42 sekunder bak spanjolen.

I Monaco syklet de bare 15 kilometer. Dagens tempo er 40 kilometer lang. Det sier seg selv at etappen kan bli svært avgjørende for hvor store sjanser Andy Schleck vil ha i sammendraget de neste dagene.

- Løypa er fin, jeg er ikke redd for tempoen. Vi kjenner løypa og den er ok, sier Andy til Eurosport.

Må begrense tapet
Men luxemburgeren har grunn til å være litt bekymret, i hvert fall hvis han fortsatt har ambisjoner om å vippe Contador ned fra førsteplassen. Spanjolen er nå nesten to og et halvt minutt foran ham i sammendraget. Differansen blir trolig enda større etter dagens etappe.

CONTADOR VIL ØKE LUKA: Andy Schleck kommer trolig til å tape enda mer tid til Alberto Contador i dag. Foto: AFP
CONTADOR VIL ØKE LUKA: Andy Schleck kommer trolig til å tape enda mer tid til Alberto Contador i dag. Foto: AFP Vis mer

Fredagsetappen vil neppe utgjøre de store forskjellene i kampen om den gule trøya, og dermed står Schleck igjen med Mont Ventoux på lørdag. I den fryktede stigningen opp mot målgang er det mulig å ta mye tid, spesielt hvis konkurrentene stivner - men det er ikke noe særlig å starte i bunnen av bakken med altfor mange minutter å måtte ta igjen.

Derfor kan det godt hende Andy Schleck nå rett og slett fokuserer på å beholde andreplassen og å holde Lance Armstrong og Andreas Klöden bak seg. De to Astana-rytterne er henholdsvis halvannet og 2,18 bak lillebror Schleck.

Fränk Schleck er på tredjeplass, og det vil være en stor familietriumf om de begge havner på podiet.

- Vi vet at vi ikke er de beste på tempoene - spesielt ikke jeg - men uansett hva vi måtte tape i dag, så håper vi å kunne ta det igjen på Ventoux, sier Fränk ifølge Velo News.

- To store dager igjen
Armstrong ble dyttet ned fra topp tre i går ettermiddag, da Schleck-brødrene fulgte Contador til mål og stjal sekunder på resten av sammenlagtkandidatene.

KAN KLATRE: Bradley Wiggins ligger på sjetteplass, men han kan fort ta et byks oppover resultatlista etter tempoen. Foto: AP
KAN KLATRE: Bradley Wiggins ligger på sjetteplass, men han kan fort ta et byks oppover resultatlista etter tempoen. Foto: AP Vis mer

- Jeg må jobbe hardt på tempoen for å ta igjen det jeg tapte i går. Jeg har ikke lyst til å jage, men jeg har ikke noe valg. Tempo er ikke styrken til Schleck-gutta, men de er gode klatrere og Annecy-løypa har en liten stigning så det kan hjelpe dem, sier Lance ifølge Eurosport.

Også han tror mye kan bli avgjort i dag.

- Det er to store dager igjen. Tempoen kan utgjøre en del og så vil Mont Ventoux-etappen avgjøre det, sier amerikaneren.

Bradley Wiggins, den tidligere banesyklisten, er sammendragets store overraskelse så langt. Engelskmannen ligger på 6. plass - fire minutter og 53 sekunder bak Contador. Det er mye, men Wiggins er en sterk temporytter.

- Det vil bli en rask tempo, noe som passer meg veldig bra, sier han ifølge AFP.