FORBEREDT PÅ TIDSTAP: Fränk Schleck er tredjemann i sammendraget, før dagens etappe. Han er forberedt på å tape tid i Annecy. Foto: REUTERS
FORBEREDT PÅ TIDSTAP: Fränk Schleck er tredjemann i sammendraget, før dagens etappe. Han er forberedt på å tape tid i Annecy. Foto: REUTERSVis mer

Schleck-gutta skal begrense tapet

- Vet vi ikke er så gode på tempo.

Direkte 11.10: Følg den 18. Tour de France-etappen

(Dagbladet.no) På åpningstempoen i Monaco for nesten tre uker siden kom Alberto Contador på andreplass bak Fabian Cancellara. Andy Schleck var 42 sekunder bak spanjolen.

I Monaco syklet de bare 15 kilometer. Dagens tempo er 40 kilometer lang. Det sier seg selv at etappen kan bli svært avgjørende for hvor store sjanser Andy Schleck vil ha i sammendraget de neste dagene.

- Løypa er fin, jeg er ikke redd for tempoen. Vi kjenner løypa og den er ok, sier Andy til Eurosport.

Må begrense tapet
Men luxemburgeren har grunn til å være litt bekymret, i hvert fall hvis han fortsatt har ambisjoner om å vippe Contador ned fra førsteplassen. Spanjolen er nå nesten to og et halvt minutt foran ham i sammendraget. Differansen blir trolig enda større etter dagens etappe.

CONTADOR VIL ØKE LUKA: Andy Schleck kommer trolig til å tape enda mer tid til Alberto Contador i dag. Foto: AFP
CONTADOR VIL ØKE LUKA: Andy Schleck kommer trolig til å tape enda mer tid til Alberto Contador i dag. Foto: AFP Vis mer

Fredagsetappen vil neppe utgjøre de store forskjellene i kampen om den gule trøya, og dermed står Schleck igjen med Mont Ventoux på lørdag. I den fryktede stigningen opp mot målgang er det mulig å ta mye tid, spesielt hvis konkurrentene stivner - men det er ikke noe særlig å starte i bunnen av bakken med altfor mange minutter å måtte ta igjen.

Derfor kan det godt hende Andy Schleck nå rett og slett fokuserer på å beholde andreplassen og å holde Lance Armstrong og Andreas Klöden bak seg. De to Astana-rytterne er henholdsvis halvannet og 2,18 bak lillebror Schleck.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fränk Schleck er på tredjeplass, og det vil være en stor familietriumf om de begge havner på podiet.

- Vi vet at vi ikke er de beste på tempoene - spesielt ikke jeg - men uansett hva vi måtte tape i dag, så håper vi å kunne ta det igjen på Ventoux, sier Fränk ifølge Velo News.

- To store dager igjen
Armstrong ble dyttet ned fra topp tre i går ettermiddag, da Schleck-brødrene fulgte Contador til mål og stjal sekunder på resten av sammenlagtkandidatene.

KAN KLATRE: Bradley Wiggins ligger på sjetteplass, men han kan fort ta et byks oppover resultatlista etter tempoen. Foto: AP
KAN KLATRE: Bradley Wiggins ligger på sjetteplass, men han kan fort ta et byks oppover resultatlista etter tempoen. Foto: AP Vis mer

- Jeg må jobbe hardt på tempoen for å ta igjen det jeg tapte i går. Jeg har ikke lyst til å jage, men jeg har ikke noe valg. Tempo er ikke styrken til Schleck-gutta, men de er gode klatrere og Annecy-løypa har en liten stigning så det kan hjelpe dem, sier Lance ifølge Eurosport.

Også han tror mye kan bli avgjort i dag.

- Det er to store dager igjen. Tempoen kan utgjøre en del og så vil Mont Ventoux-etappen avgjøre det, sier amerikaneren.

Bradley Wiggins, den tidligere banesyklisten, er sammendragets store overraskelse så langt. Engelskmannen ligger på 6. plass - fire minutter og 53 sekunder bak Contador. Det er mye, men Wiggins er en sterk temporytter.

- Det vil bli en rask tempo, noe som passer meg veldig bra, sier han ifølge AFP.