- Schleck har vært den største konkurrenten

Mener Chris Froome ikke når opp til sin tidligere rival.

MANGE DUELLER: Alberto Contador (hvit trøye) har kjempet mange ganger mot Andy Schleck (foran). Her duellerer de to mot blant andre Thomas Voeckler (i gult) og sammenlagtvinner Cadel Evans på Tour de France-etappen mot Luz-Ardiden i 2011.  AFP PHOTO / JOEL SAGET
MANGE DUELLER: Alberto Contador (hvit trøye) har kjempet mange ganger mot Andy Schleck (foran). Her duellerer de to mot blant andre Thomas Voeckler (i gult) og sammenlagtvinner Cadel Evans på Tour de France-etappen mot Luz-Ardiden i 2011. AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Han har vunnet seks Grand Tour-seirer sammenlagt, og er fratatt ytterligere to triumfer i de største etapperittene. Et av toppresultatene Alberto Contador mistet var Tour de France-sieren i 2010.

Det skjedde etter dopingprøver fra rittet som viste spor av det forbudte stoffet klenbuterol. Sammenlagtseieren tilfalt isteden Andy Schleck.

I oktober bestemte 29-årige Schelck seg for å legge opp. Da dette ble kjent var Contador raskt ute med å ønske ham lykke til videre. Nå går «El Pistolero» lenger i hyllesten av konkurrenten.- Andy var den største rivalen min, og større enn Froome som bare har vært i toppen i et par år, sier Alberto Contador i et intervju med franske Vélo Magazine, gjengitt hos nettstedet feltet.dk.

- Jeg har kjempet aller mest mot Schleck, og har opplevd noen gode øyeblikk sammen med ham, fortsetter han.

Skadetrøbbel og manglende resultater har senere preget yngstebror Schleck. I oktober besluttet han at 2014-sesongen ble hans siste som proffsyklist.

Klatrespesiaisten fra Luxembourg kom aldri tilbake på samme nivå som i glansdagene, da tøffe dueller med Contador omtrent var forventet hver gang rivalene møttes i konkurranse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer