- Schleck har vært den største konkurrenten

Mener Chris Froome ikke når opp til sin tidligere rival.

MANGE DUELLER: Alberto Contador (hvit trøye) har kjempet mange ganger mot Andy Schleck (foran). Her duellerer de to mot blant andre Thomas Voeckler (i gult) og sammenlagtvinner Cadel Evans på Tour de France-etappen mot Luz-Ardiden i 2011.  AFP PHOTO / JOEL SAGET
MANGE DUELLER: Alberto Contador (hvit trøye) har kjempet mange ganger mot Andy Schleck (foran). Her duellerer de to mot blant andre Thomas Voeckler (i gult) og sammenlagtvinner Cadel Evans på Tour de France-etappen mot Luz-Ardiden i 2011. AFP PHOTO / JOEL SAGETVis mer

(procycling.no): Han har vunnet seks Grand Tour-seirer sammenlagt, og er fratatt ytterligere to triumfer i de største etapperittene. Et av toppresultatene Alberto Contador mistet var Tour de France-sieren i 2010.

Det skjedde etter dopingprøver fra rittet som viste spor av det forbudte stoffet klenbuterol. Sammenlagtseieren tilfalt isteden Andy Schleck.

I oktober bestemte 29-årige Schelck seg for å legge opp. Da dette ble kjent var Contador raskt ute med å ønske ham lykke til videre. Nå går «El Pistolero» lenger i hyllesten av konkurrenten.

- Andy var den største rivalen min, og større enn Froome som bare har vært i toppen i et par år, sier Alberto Contador i et intervju med franske Vélo Magazine, gjengitt hos nettstedet feltet.dk.

- Jeg har kjempet aller mest mot Schleck, og har opplevd noen gode øyeblikk sammen med ham, fortsetter han.

Skadetrøbbel og manglende resultater har senere preget yngstebror Schleck. I oktober besluttet han at 2014-sesongen ble hans siste som proffsyklist.

Klatrespesiaisten fra Luxembourg kom aldri tilbake på samme nivå som i glansdagene, da tøffe dueller med Contador omtrent var forventet hver gang rivalene møttes i konkurranse.

Den meritterte spanjolen ble spesielt imponert over Schlecks evne til å prikke inn toppformen til de viktigste rittene.

- Han var kanskje ikke så godt organisert til enhver tid, og levde heller ikke mest displinert av alle sykkleryttere. Men han klarte alltid å være i toppform til ett bestemt ritt i året. Det var heller ikke et hvilket som helst ritt, men Tour de France. Ingen andre har klart det på samme måte, mener Alberto Contador.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)