Schleck innrømmer å ha gitt Fuentes penger

Suspendert av CSC.

(Dagbladet.no): CSCs sykkelstjerne Fränk Schleck har den siste tiden vært koblet til dopinglegen Eufemiano Fuentes, og har blitt beskyldt for å ha overført cirka 50.000 kroner til spanjolen som er sentral i dopingskandalen «Operasjon Puerto».

Schleck, som i går forklarte seg for Luxembourgs antidopingbyrå, sa da at han hadde «ren samvittighet». Men i dag erkjenner 28-åringen at han i mars 2006 overførte pengene til en konto i Sveits.

Nå har CSCs sportsdirektør Bjarne Riis valgt å suspendere rytteren inntil videre.

- Sammen med Fränk har vi besluttet at han ikke inngår i vårt løpsprogram inntil vi har hatt muligheten til å vurdere resultatene. Vi er meget skuffet over å høre at Fränk har vært i kontakt med folk som har gjort stor skade på sporten og som  grovt har krenket noen av de viktigste prinsippene som alle må følge i kampen mot doping. Hans oppførsel har vært uansvarlig, både for ham selv og overfor laget, sier Riis i en pressemelding på CSCs hjemmeside.

Sponsorene skal også være orientert, og de støtter Riis’ beslutning om utestengelse.

- Vi har orientert våre hovedsponsorer, og de støtter opp om våre handlinger i forbindelse med saken. Vi håper at Fränk kommer igjennom dette på en måte som er akseptabel både for ham og laget, og vi vil gjøre vårt beste for å treffe fornuftige og rimelige beslutninger for ham og laget, sier Riis i pressemeldingen.

Schleck skal ha beklaget det som har skjedd, men avviser at han har vært klar over at han med overførselen beveget seg ut på gyngende grunn. Han har forklart at beløpet skulle dekke såkalt treningsrådgivning, skriver danske ekstrabladet.dk.

INNRØMMET PENGEOVERFØRSEL:
CSC-rytter Frank Schleck (t.v.) har innrømmet å ha overført en betydelig sum penger til den beryktede dopinglegen Eufemiano Fuentes. Nå har CSC og sportsdirektør Bjarne Riis (t.h.) valgt å utelukke Schleck fra alle ritt inntil videre. Foto: Joel Saget, AFP/SCANPIX
INNRØMMET PENGEOVERFØRSEL: CSC-rytter Frank Schleck (t.v.) har innrømmet å ha overført en betydelig sum penger til den beryktede dopinglegen Eufemiano Fuentes. Nå har CSC og sportsdirektør Bjarne Riis (t.h.) valgt å utelukke Schleck fra alle ritt inntil videre. Foto: Joel Saget, AFP/SCANPIX Vis mer
Schleck innrømmer å ha gitt Fuentes penger