TRIST PÅ VEGNE AV RIIS: Andy Schleck peker ikke bare fingeren mot Oleg Tinkov, men mener likevel at Bjarne Riis endte opp med å forlate Tinkoff-Saxo på en uverdig måte. AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
TRIST PÅ VEGNE AV RIIS: Andy Schleck peker ikke bare fingeren mot Oleg Tinkov, men mener likevel at Bjarne Riis endte opp med å forlate Tinkoff-Saxo på en uverdig måte. AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGENVis mer

Schleck om Riis: - Hjertet mitt blør

Dette mener han presset dansken ut av Tinkoff-laget.

(procycling.no): Andy Raymond Schleck kjempet i toppen av Tour de France og vant Liège-Bastogne-Liège med Bjarne Riis i sjefstolen.

I 2011 valgte han til sjefens store forargelse å skifte beite til Leopard Trek. «Ørnen fra Herning» visste råd, og svarte med å signere lillebror Schlecks erkerival, Alberto Contador istedet.

Men snart begynte midlene i Riis Cycling å tynnes ut. Dansken gjorde seg avhengig av Oleg Tinkovs enorme formue. I våres var uenighetene så store at Riis ble tvunget ut av laget han en gang var med å starte.

- Hjertet mitt blør når jeg ser dette laget uten Bjarne, sier tidligere Tour de France-vinner, Andy Schleck, til dansk TV 2 sport.

Borte fra sykkelen Luxembourgeren har satt fra seg sykkelen for godt. Det sørget en kneskade for: Høsten 2014 var det slutt.

I dag driver han sykkelbutikk og kafé i hjemlandet.

Han avslører at han synes synd på sin tidligere sjef etter at han forlot Tinkoff-Saxo i forbindelse med Milano-Sanremo.
 
- Hvorfor blør hjertet ditt når du ser laget uten Riis?

- Fordi han startet dette laget med et meget lavt budsjett med Laurent Jalabert og Tyler Hamilton, den gangen. Så kom Ivan Basso, Fränk (Schleck), meg selv og Matti Breschel. Han bygget det opp med fundamental kunnskap han hadde lært i løpet av sin egen karriere, sier Schleck til TV-kanalen.

- Redd for at dette ender galt Luxembourgeren retter ikke bare pekefingeren mot Tinkov. Han sier at uten russerens penger hadde ikke Tinkoff-Saxo kunne beholde Alberto Contador under 2014-sesongen.

Han mener også at den styrtrike eieren kan nok om sykkelsporten til å styre et World Tour-lag.

Det er dog danskens avskjed i laget som plager den nå pensjonerte syklisten mest:

- For meg ser det ut til at pengene fikk lov til å styre det hele. Tinkov kom med masse penger til å holde laget på nivået det hadde sesongen i forveien. Uten ham hadde ikke Bjarne klart å holde på Alberto Contador og visse andre ryttere. Men jeg liker det likevel ikke når jeg ser at Bjarne er kjørt utover sidelinjen.

- Han bygget fundamentet og grunnmuren, og jeg er redd for at dette ender galt, sier Schleck.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!