Schleck overførte rundt 55.000 kroner til doplege

- Er skuffet over Frank, sier Riis.

Sykkelrytteren Fränk Schleck skaper riper i lakken til Team CSC. Det danske laget kjemper hardt mot doping, mens Schleck er i sentrum av dopingrykter.

I over to år har han båret på en hemmelighet. Men fredag måtte 28-åringen innrømme at han i 2006 overførte rundt 55.000 kroner til en konto som har forbindelse til dopinglege Eufemiano Fuentes.

- Vi er meget skuffet over at Fränk har vært i kontakt med personer som har gjort så stor skade for sporten, sier sportssjef Bjarne Riis i Team CSC.

Schleck forklarer at pengene skulle dekke såkalt treningsrådgivning. Rytteren er av eget lag suspendert inntil videre. Kontakt med Eufamiano Fuentes skaper store dopingmistanker.

- Dette er en alvorlig sak. Jeg aner ikke hva man kan få for 50.000 kroner hos Eufamiano Fuentes. Men man kan konstatere at kort etter at Schleck overførte disse pengene, så fikk han sitt helt store gjennombrudd, sier CSCs tidligere sportsdirektør Alex Pedersen.

- Med tanke på det, kan man ikke la være å gjøre seg noen tanker. Og for hele laget gir dette riper i lakken, sier han.Åpenhet og ærlighet

Danske Team CSC, med blant andre Kurt Asle Arvesen i stallen, har åpenhet og ærlighet som de viktigste verdiene. Disse har Schleck brutt ved å holde stille om pengeoverføringen.

- Hans oppførsel har vært uansvarlig både med tanke på ham selv og laget. Han har utvist stor anger i forbindelse med denne store tabben. Han er fullstendig klar over at han ikke har oppført seg i overensstemmelse med lagets regler, lyder det fra Bjarne Riis.

OVERFØRTE PENGER: Schleck innrømmer han overførte rundt 55.000 kroner til en doplege i 2006. Foto: EPA
OVERFØRTE PENGER: Schleck innrømmer han overførte rundt 55.000 kroner til en doplege i 2006. Foto: EPA Vis mer

Mens nyheten om pengeoverføringen ble sluppet via en pressemelding, brukte Schleck fredagen på en rundtur hos CSCs sponsorer.

Luxembourgs antidopingbyrå vil se på saken med det første. Det kan ende med utelukkelse for Schleck.

- For vår egen troverdighets skyld og utøverens egen interesse, er det viktig å finne fram til sannheten så raskt som mulig, sier Marc Theisen i landets OL-komité. (©NTB)

Schleck overførte rundt 55.000 kroner til doplege