Schleck sendt hjem etter Vuelta-drikking

- Jeg synes straffen er streng.

KASTET UT: Andy Schleck får ikke fullføre Vuelta a España. Her sykler han med Edvald Boasson Hagen i Oslo Grand Prix. Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
KASTET UT: Andy Schleck får ikke fullføre Vuelta a España. Her sykler han med Edvald Boasson Hagen i Oslo Grand Prix. Foto: Kyrre Lien/SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Det oppsto store spekulasjoner i sykkelmiljøet i dag, etter at Andy Schleck og Stuart O'Grady ble sendt hjem fra Vuelta a España før den 10. etappen.

Det er deres egen sjef i Saxo Bank-laget, Bjarne Riis, som har sendt dem hjem.

Riis nekter å kommentere hvorfor stjerneduoen er kastet ut. Ifølge dansk TV 2 skal duoen ha «brutt lagets interne regler».

- Jeg dro på byen Den danske kanalen har vært i kontakt med Riis i dag, og reporter Thomas Kristensen forteller at Riis overfor ham understreker at det ikke handler om et brudd på dopingreglementet. Riis vil først forklare utkastelsen etter dagens etappe fra Tarragona til Vilanova i la Geltrú.

Ifølge Sporten.dk skal det være snakk om en fuktig bytur, som fikk Riis til å se rødt.

- Jeg erkjenner at jeg har brutt lagets regler ved å gå ut for en drink etter middagen og at Bjarne Riis derfor har sendt oss hjem. Jeg er ansvarlig for handlingene mine og selv om jeg synes det er en streng straff, skjønner jeg at Bjarne er sjef og må gjøre det han mener er best, sier Schleck ifølge CyclingNews.

Etter dagens etappe, hadde Riis følgende å si om hjemsendelsen til dansk TV 2:

- Som det er blitt sagt: De har forbrutt seg mot våre interne regler. Mer er det ikke, sa Saxo-sjefen. - Dette er konsekvens nok. I livet er det en konsekvens for dine handlinger. Nå har de fått en konsekvens som betyr at de ikke er med lenger, fortsatte han.
Selv om Andy Schleck vanligvis er Saxo Bank-kaptein i de støre rittene, er han under Spania rundt hjelperytter for storebror Fränk. Eldstebroren er ikke rammet av utkastelsen, men han får en tøffere jobb nå som han må nøye seg med seks hjelperyttere.

Nytt lag - Jeg var på vei tilbake i form, og skulle ønske jeg kunne blitt værende for å hjelpe Fränk og resten av laget, sier Andy.

Schleck-brødrene og O'Grady skal neste sesong sykle for det nyopprettede profflaget i Luxembourg.

Andy Schleck var blant favorittene foran årets Tour de France, men han klarte ikke hamle opp med Alberto Contador - som var 39 sekunder bedre sammenlagt. Neste sesong skal Contador sykle for nettopp Riis i Saxo Bank.

Fränk Schleck ligger på 13. plass etter ni Vuelta-etapper, ett minutt og 47 sekunder bak ledermannen Igor Anton Hernandez. Andy lå på 77. plass før dagens etappe - 37 minutter og 16 sekunder bak spanjolen.