Schleck skal gi Contador sjokk

Brødrene har en plan.

SAMMEN MOT CONTADOR: Andy og Fränk Schleck skal hjelpe hverandre til å tukte sammenlagtleder Alberto Contador de neste dagene. Foto: EPA
SAMMEN MOT CONTADOR: Andy og Fränk Schleck skal hjelpe hverandre til å tukte sammenlagtleder Alberto Contador de neste dagene. Foto: EPAVis mer

Direkte 13.00: Følg den 16. etappen direkte

(Dagbladet.no) Andy Schleck (24) ligger på femteplass, nesten to og et halvt minutt bak Alberto Contador. Storebror Fränk (29) ligger på tiendeplass, nesten tre og et halvt minutt etter spanjolen.

Men tro ikke at de luxemburgske Saxo Bank-gutta har gitt opp av den grunn.

De har en plan.

HAR IKKE GITT OPP:  Schleck-brødrene ligger et stykke bak Alberto Contador, men de har på ingen måte gitt opp. Foto: REUTERS
HAR IKKE GITT OPP: Schleck-brødrene ligger et stykke bak Alberto Contador, men de har på ingen måte gitt opp. Foto: REUTERS Vis mer

Slår seg sammen
Andy Schleck var den eneste som turte og hadde krefter til å forsøke å tette Contador-luka søndag ettermiddag. Det klarte han ikke, men 24-åringen viste likevel imponerende styrke - sammenliknet med alle andre enn Contador.

I ettertid har han angret litt på at han ikke fikk med seg storebror Fränk, for da kunne de hjulpet hverandre. Samtidig kan det godt hende at andre ryttere også ville kastet seg på om det hadde skjedd.

Planen framover er likevel at brødrene skal smelte sammen til en duo som kanskje også Contador vil ha problemer med å hamle opp med.

- Vi skal ta store sjanser denne siste uka. Jeg er sikker på at vi kan isolere dem. Et ideelt scenario vil være om jeg, Contador og Fränk er i finalen, sier Andy ifølge Reuters.

FRYKTER ANDY: Spanske Alberto Contador forteller at det er Andy Schleck han frykter mest i kampen om den gule trøya. Foto: EPA
FRYKTER ANDY: Spanske Alberto Contador forteller at det er Andy Schleck han frykter mest i kampen om den gule trøya. Foto: EPA Vis mer

- Jeg garanterer dere at vi skal være klare. Vi planlegger noe, og skal sørge for at Contador ligger søvnløs den neste uka. Vi vil gjøre alt vi kan for å angripe ham, sier Saxo Bank-sjef Bjarne Riis ifølge Sporten.dk.

- Bedre enn Lance
Andy kom på 11. plass i fjor og Fränk endte på 5. plass. Drømmen deres er fortsatt at begge skal stå på podiet i Paris på søndag.

- Når jeg tenker på Schleck-brødrene sammen på podiet, da får jeg frysninger, sier Andy ifølge Associated Press.

I dag skal rytterne gjennom 159 kilometer fra Martigny til Bourg-Saint-Maurice. Etappen består av to tøffe klatringer, hvor de skal over henholdsvis 2473 og 2188 meter. De siste fem kilometrene av førstestigningen opp Col du Grand-Saint-Bernard har en snittstigning på ni prosent.

- Jeg er bedre enn (Lance) Armstrong i fjellene. I Verbier (søndagens klatring) var det bare den siste klatringen, det var ikke mye. Det vil bli veldig annerledes med mange tøffe klatringer på de neste etappene. For å komme på podiet må vi knuse (Bradley) Wiggins og Armstrong opp bakkene og så isolere Contador, sier Andy.

Spanjolen Contador, som har et forsprang på andremann Armstrong på ett minutt og 37 sekunder er ikke i tvil om hvem han frykter mest de neste dagene.

- Andy Schleck, sier han ifølge Cyclingnews.