Schleck til Oslo Grand Prix

Tour-lederen støtter kreftsaken.

|||Andy Schleck, som leder Tour de France sammenlagt, skal sykle Oslo Grand Prix 10. august.

Thor Hushovd har fått kollegaen til å stille i gaterittet i hovedstaden, skriver VG. I fjor, da Oslo Grand Prix ble arrangert for første gang, var Lance Armstrong med i rittet.

— Andy har bekreftet at han kommer. Det er storartet at en så stor profil deltar. Det betyr mye for sykkelsporten i Norge, sier president Harald Tiedeman Hansen i Norges Cykleforbund til avisen.

Mens Armstrong fikk 2 millioner kroner for å komme til Oslo, stiller Schleck gratis. Inntektene fra rittet går til kreftsaken.

Hansen er glad for at Hushovd igjen har sørget for at et stort navn skal være med i rittet.

— Thor er veldig engasjert i kreftsaken, og han har gjort en fin markedsføringsjobb blant sine sykkelkollegaer. Han er flink til å fortelle om arrangementet til dem han kjenner, sier forbundspresidenten til VG.

Schleck hadde 31 sekunders ledelse til sammenlagttoer Alberto Contador etter søndagens etappe i Tour de France.

(©NTB)

TIL OSLO: Andy Schleck leder Tour de France, her i kamp med Alberto Contador. I august kommer han til Oslo for å sykle Oslo Grand Prix. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
TIL OSLO: Andy Schleck leder Tour de France, her i kamp med Alberto Contador. I august kommer han til Oslo for å sykle Oslo Grand Prix. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer