SKVÆRER OPP: Andy Schleck og Alberto Contador har lagt gårsdagens episode bak seg. Sistnevnte har bedt om tilgivelse for opptredenen sin på etappen. Foto: EPA.
SKVÆRER OPP: Andy Schleck og Alberto Contador har lagt gårsdagens episode bak seg. Sistnevnte har bedt om tilgivelse for opptredenen sin på etappen. Foto: EPA.Vis mer

Schleck tilgir Contador

Fikk personlig unnskyldning.

||| PAU (Dagbladet): Alberto Contador fikk masse kritikk for måten han angrep på da Andy Schlecks kjede hoppet av i fjellet 22 kilometer før målgangen i Bagnères-de-Luchon i går.

Astana-rytteren tjente 39 sekunder på stuntet, og gikk fra å være 31 sekunder bak Schleck til å overta den gule ledertrøya med åtte sekunders margin.

Sannsynligvis avgjorde det Tour de France til fordel for Contador.

Etter målgangen i går viste spanjolen lite anger, men etter å ha fått noen timer på seg la han ut en videoblogg på youtube hvor han ba om unnskyldning.

- Jeg gjorde kanskje en feil, og det beklager jeg. Det eneste du klarer å tenke på i slike situasjoner er å kjøre så fort du kan, og jeg beklager at jeg gjorde det, for fair play er veldig viktig for meg, sier Alberto Contador i en videoblogg på youtube.

- Jeg er ikke glad for situasjonen som oppsto, og jeg håper at forholdet mellom Andy Schleck og meg kan bli like bra igjen som det var før dette hendte, sier Contador.

Spanjolen ga også Schleck en personlig unnskyldning for det inntrufne.

Etter målgangen i Pau i dag — hvor begge fikk samme tid — forsikret luxembourgeren at han har lagt episoden bak seg, og at han har tilgitt Alberto Contador.

- Alberto har sagt personlig unnskyld til meg, og jeg har tilgitt han. Det som skjedde på mandag er historie. Noen ganger tar man feil beslutninger, og han innrømmer at dette var en feil. Vi er venner igjen, sier Andy Schleck.

Som ventet ble det ingen forandringer i totalsammendraget om den gule trøya i går.

I morgen er det hviledag i Tour de France, men Saxo bank-rytteren lover å gå gjøre et siste desperat forsøk på å knekke Contador opp monsterfjellet Col du Tourmalet på torsdag.

- Jeg vil angripe han, og kommer til å prøve. Jeg vil vinne denne Touren. Det er fortsatt målsettingen, sier Andy Schleck.