OVERRASKET: Piotr Zyla (bildet) delte seieren med Gregor Schlierenzauer etter hopprennet i Holmenkollen. Foto: EPA/PEKKA SIPOLA / NTB scanpix
OVERRASKET: Piotr Zyla (bildet) delte seieren med Gregor Schlierenzauer etter hopprennet i Holmenkollen. Foto: EPA/PEKKA SIPOLA / NTB scanpixVis mer

Schlierenzauer måtte dele seier med polsk overraskelse

- Det er bedre med to vinnere, sier østerrikeren.

(Dagbladet): Anders Jacobsen var nummer syv etter den første omgangen, og hoppet 130,5 meter i finaleomgangen i dagens hopprenn i Holmenkollen. Han hoppet seg med det hoppet opp tre plasser, og ble beste norske hopper på en 5. plass.

- Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg bommet litt. Alt i alt var jeg fornøyd, men vi skulle gjerne hatt en nordmann på pallen, sier Anders Jacobsen til NRK.

Nordmannen kunne imidlertid ikke gjøre noe med de fire beste hopperne etter den første omgangen. Østerrikeren Gregor Schlierenzauer og polske Piotr Zyla fikk nøyaktig samme poengsum, og måtte dele seieren etter at Robert Kranjec og Kamil Stoch ikke maktet å holde på sine plasseringer fra den første omgangen.

Piotr Zyla tok dermed sin første verdenscupseier, og 26-åringen fra Polen hadde aldri vært bedre enn nummer seks i verdenscupen før dagens renn.

NOE FOR HISTORIEBØKENE: Anette Sagen under det første offisielle verdenscuprennet i hopp for kvinner i Holmenkollen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NOE FOR HISTORIEBØKENE: Anette Sagen under det første offisielle verdenscuprennet i hopp for kvinner i Holmenkollen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Dette er en utrolig dag for publikum og for hopperne som representerer Polen, sier Arne Scheie til NRK.

- Det er bedre med to vinnere. Alle er glade. Dette er min 49. seier, og det er definitivt en av mine beste seire i karrieren, sier Gregor Schlierenzauer til NRK.

God norsk laghopping Det var tre norske hoppere som karret seg inn blandt de ti beste hopperne i den første omgangen i Holmenkollen. Tom Hilde var beste nordmann på en 5. plass etter ett hopp på 139 meter. Det var dagens klart lengste hopp i omgangen, men et dårlig nedslag gjorde at han var nesten ti poeng bak lederen Robert Kranjec.

- Fantastisk hopp av Tom Hilde, utbrøt Arne Scheie til NRK etter hoppet, som bare var to meter kortere enn bakkerekorden til Andreas Kofler.

Med et bedre nedslag ville Hilde kjempet helt i toppen før finaleomgangen.

- Han har fantastiske forhold der nede. Han bør sette et nedslag, synd at han ikke er offensiv nok til å gjøre et nedslag, for da hadde han hatt et kjempeutgangspunkt foran den andre omgangen, sa Espen Bredesen til NRK.

I den andre omgangen hoppet Hilde 15 meter kortere, og ble til slutt nummer ni. Anders Bardal ble nummer 7, og Andreas Stjernen ble nummer ti. Rune Velta ble nummer 23.

Første renn i stor bakke Jentene hoppet også i Holmenkollen i dag, og hopprennet gikk med det inn i historiebøkene som det første offisiellet world cup-rennet for kvinner i stor bakke.

- Det er det største rennet vi har hatt hittil i karrieren med antall tilskuere. Det er stort, sier Line Jahr til NRK om det å hoppe i Kollen.

Anette Sagen ble beste norske hopper med sin 8. plass. Hun hoppet seg opp to plasser i finaelomgangen.

- Vi har gledet oss til denne dagen i veldig lang tid. Jo større bakken er, jo gøyere er det. Jeg håper dette er det første av mange renn, sier Sagen til NRK.

- Jeg er i det hele tatt bare fornøyd med å være her i dag. Jeg avslutter sesongen med en bra feeling, sier Sagen, som for dagen var en av mange hoppere som hadde tatt på seg rød leppestift for anledningen.

Sarah Hendrickson vant rennet foran Sara Takanashi.